ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Του Σάκη Γκουντρουμπή, μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

συνεκΟι ΣΥΝΕΚ, το προηγούμενο διάστημα συνέδεσαν τις διεκδικήσεις του κόσμου της εκπαίδευσης με τις αγωνίες και την πάλη του εργατικού κινήματος. Αγωνίστηκαν συλλογικά απέναντι σε φαινόμενα κανιβαλισμού, στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών και στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Πάλεψαν για την αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, κόντρα στην υποκριτική στάση των “αγωνιστών” της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ (ΠΕΚ) αλλά και στους “αναντικατάστατους ηγέτες” του κινήματος που μετατόπισαν τη συνδικαλιστική σύγκρουση με τα μνημόνια σε μια ρηχή αντιπαράθεση προσώπων. Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας, λαμβάνοντας υπόψη την αλλαγή των συσχετισμών στην ΕΛΜΕ Λάρισας, συμβάλλοντας και στην απαραίτητη ανανέωση του συνδικάτου, πρότειναν για Πρόεδρο στο αντιπροσωπευτικό ΔΣ της ΕΛΜΕ, τη φιλόλογο Ερμίνα Μαγαλιού, που δεν προέρχεται από την “μεγάλη παρακαταθήκη” των “μόνιμων” συνδικαλιστών αλλά από τον φυσικό χώρο των μάχιμων εκπαιδευτικών που είναι η σχολική αίθουσα.

Η πρόταση των ΣΥΝΕΚ για την αντιπροσωπευτική συγκρότηση του προεδρείου που σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει τις προγραμματικές συγκλήσεις σε επίπεδο αποφάσεων, απορρίφτηκε για τέταρτη φορά με 3 ψήφους υπέρ και 6 κατά από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΑΣΚ (ΠΕΚ)

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας, καλούν τους εκπαιδευτικούς να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν το κοινό σπίτι όλων μας, το συνδικάτο που στη νέα του πορεία έχει ένα επιπλέον καθήκον, την ανάκτηση του κοινωνικού ρόλου της εκπαίδευσης και του κύρους των εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ