ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΛΑΡΙΣΑΦΥΛΑΚΣτον προαύλιο χώρο των φυλακών Λάρισας παρέμειναν για μία ώρα περίπου, μετά το πέρας του προαυλισμού τους, περίπου 400 κρατούμενοι της Α΄ και Γ΄ πτέρυγας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους, ενώ σχετική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα οι κρατούμενοι, έπρεπε σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα να επιστρέψουν στα κελιά τους, μετά τον προαυλισμό, στις 5.45 μμ ωστόσο αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και παρέμειναν στον χώρο προαυλισμού μέχρι και τις 7 μμ, οπότε και επέστρεψαν στα κελιά τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Κύριο αίτημα τους είναι η αλλαγή της διεύθυνσης στο σωφρονιστικό κατάστημα ενώ ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή που απέστειλαν προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία υπογράφουν 198 κρατούμενοι από την Α’ πτέρυγα και 149 από την Γ’ πτέρυγα “η αυθαιρεσία και η κάθε είδους ρατσιστική αντιμετώπιση των κρατουμένων από τη διεύθυνση αλλά και το προσωπικό της φυλακής έχει επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την διαβίωσή μας”.

Οι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα τους σε μόνιμη βάση, όσον αφορά τις άδειες και τις πειθαρχικές ποινές, χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τη σίτισή τους, ενώ, όπως αναφέρουν, είναι ανύπαρκτη η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ