ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ

Οι περίφημοι ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά

ανταμα-3-1160x770Το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ έρχεται στη Λάρισα, στο δημοτικό κουκλοθίασο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ στο Κουκλοθέατρο στο μύλο του Παππά, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 παρουσιάζοντας μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

Ειδικά οι “μεγάλοι ” φίλοι του κουκλοθίασου που θέλετε να έρθετε αλλά μεγάλωσαν τα παιδάκια σας.

Μια και μοναδική παράσταση που μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες … μαζί με τα παιδιά τους. .

Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνησή τους ενώ παίζονται σε μαύρο φόντο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Της μουσικής τα νήματα”

Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από τη μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας μ’ έναν ντράμερ του Rock συγκροτήματος “The Strings”, ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country, είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Mια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής, η οποία αν και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες, οι χορογραφίες,το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν να παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ’ όλες τις ηλικίες.

Έχει ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα (Κιλκίς), την Ευρώπη (Ιταλία, Τενερίφη, Κύπρο),Τουρκία και Ν. Αφρική.
Έχει παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις δήμων ανά την Ελλάδα, σε σχολεία, θέατρα, bar και μουσικές σκηνές (μέρος της παράστασης έχει χρησιμοποιηθεί από το μουσικό – θεατρικό σχήμα ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ την σεζόν 2004-05).

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα”

Το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 18.00 θα παρουσιάσει την παράσταση για παιδιά “Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα” στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.
Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Που χάνονται τα παιδικά μας όνειρα;
Θα μπορέσει άραγε να μας δώσει κάποια απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με τη μεγάλη αγάπη για τη μουσική;
Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σ’ έναν χορό παράξενο, μαγικό και γνώριμο…

“Είναι μια χώρα μακρινή που κατοικούν τα ξεχασμένα όνειρά μας.
Όμως αν θέλεις να τη δεις πρέπει ξανά να θυμηθείς.
Κι αν θυμηθείς αυτή μικραίνει .”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2410 251657.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ