ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΚΑΜΝΙΩΤΩΝ

DSCN0255Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών  “O ΟΛΥΜΠΟΣ ,, πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του, στο κέντρο Νεράιδα στον Αμπελώνα το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου. Σκαμνιώτες και φίλοι των Σκαμνιωτών, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου,  γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτριος Κοντοκώστας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε καλή χρονιά ,καλές αποκριές προσωπική και οικογενειακή ευτυχία με υγεία σε όλους.

Στην αρχή της βραδιάς έγινε η εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου ,που με της οδηγίες της χοροδιδασκάλας  Ελένης Φλίκα , χόρεψαν πάνω 70 χορευτές και χορεύτριες, μας ταξιδέψαν στους ρυθμούς της Αποκριάς με χορούς από όλη την Ελλάδα καθώς και με δρώμενα και εκπλήξεις της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας  όπως, το χορό της Νύφης και του Γαμπρού , το έθιμο της «Χάσκας», το παραδοσιακό γαϊτανάκι και  καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

DSCN0261Ο πρόεδρος του συλλόγου ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα της  άμεσης ολοκλήρωσης  υδροδότηση της Σκαμνιάς λόγω απαγόρευσης χρήσης κατανάλωσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση από 15-4-2010, καθώς και για την άμεση Ολοκλήρωση της μελέτης -αποκατάσταση βατότητας της Ε.Ο. Ροδιάς Συκαμινέας (θέση Γκουνταμάνι-βράχια) τη χρηματοδότηση του έργου και ότι όλοι μαζί οφείλουμε να πιέζουμε για να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατίες. Ο Σύλλογος παρακολουθεί συνεχόμενα, για την πορεία των έργων  και κάνει παρεμβάσεις.

Αναφορά έγινε και στη  φορολόγηση  από το πρώτο ευρώ το  80% του ενοικίου του ιδιόκτητου  Ξενώνα στη Σκαμνιά του Συλλόγου το 2014 ,ελπίζουμε εάν φέτος ελαφρυνθεί η φορολογία όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση τότε  θα μας μείνουν κάποια χρήματα  από τις συνδρομές τις δικές σας και τις χορηγίες ,έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες εκδηλώσεις και να κατασκευάσουμε μερικές παραδοσιακές στολές  για τα χορευτικά μας.

Παρακάλεσε ακόμη τους απανταχού Σκαμνιώτες  να πλησιάσουν  το Σύλλογο ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε κάποιες πολιτιστικές δράσεις ,για την αναγνώριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς της γενέτειρας μας τη Σκαμνιά όπως την  έκδοση ενός βιβλίου με την ιστορία της Σκαμνιάς, την αξιοποίηση μια από της δυο αίθουσες του Δημοτικού σχολείου της Σκαμνιάς για λαογραφικό μουσείο και εκδηλώσεις ,τη βελτίωση δρόμου για παλιοσκαμνιά-Αγία τριάδα, τη σήμανση μονοπατιών π.χ για την κορυφή της Οξιάς και ότι άλλο προτείνετε.

DSCN0248Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ,η  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου  κ.  Ρούλα Σουρλαντζή, ο Αντιδήμαρχος  Αμπελώνα κ. Κώστας Χρυσοβέργης ,ο εκπρόσωπος της Κοινότητας Σκαμνιάς Κων/νος Μωραΐτης ,ο πρώην Δήμαρχος Αμπελώνα κ. Αθνασιος Χρυσοβέργης, δεκάδες Σκαμνιώτες με τις οικογένειες και φίλοι τους κ.ά..

Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τα παιδιά και τη δασκάλα του χορού κ. Ελένη Φλίκα για την προετοιμασία και την άριστη εμφάνιση τους, σημειώνοντας ότι τους αξίζουν πολλά μπράβο αφού αποτελούν τους γνήσιους συνεχιστές της  παράδοσης του τόπου τους συμβάλλοντας στη διατήρηση και την μεταλαμπάδευση της παράδοσης στις επόμενες γενιές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ