ΔΑΚΕ: ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

δακε1Ενημερωτικό σημείωμα για την τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας εξέδωσαν τα μέλη της ΔΑΚΕ που συμμετέχουν στη διοίκηση επισημαίνοντας ότι στη συνεδρίαση, όπως είχε γράψει το paidis.com υπήρξε αντικατάσταση αντικαταστάτη του μέχρι πρότινος υποψηφίου προέδρου, μελών δ.σ. και παράλληλα αιρετών.

«Το γαϊτανάκι παραιτήσεων συνεχίζεται !!! Συνάδελφε ποια είναι επιτέλους τα τελικά ονόματα αυτών που ψήφισες  να σε εκπροσωπήσουν στη μεγαλύτερη ΕΛΜΕ της χώρας;», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι σύμβουλοι της ΔΑΚΕ.

Αναλυτικά στο ενημερωτικό τους σημείωμα υποστηρίζουν τα εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΤΗΝ 19/2/2015

  • Παραιτήσεις – αντικατάσταση μελών Δ.Σ. Ο συνάδελφος  Ρεπανάς  Δ. των Παρεμβάσεων στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους  Διβράμη Α. Οι συνάδελφοι  Δημόκας  και Μαγαλιού Ε.  των Συν.Ε.Κ. στη θέση των Ρεμπάπη Π. (παράλληλα και τακτικό αιρετό μέλος  του ΠΥΣΔΕ Λάρισας) και Παλούκα Ε. ( παράλληλα και τακτικό αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ  Θεσσαλίας ). Εντύπωση προκαλεί  πως παραιτήθηκε  αντικαταστάτης  άλλου παραιτηθέντος  μέλους !!!, μέχρι πρότινος υποψήφιος για Πρόεδρος της ΕΛΜΕ μας , ο οποίος τελικά δεν παραιτήθηκε από αιρετός όπως δεσμεύτηκε να κάνει         ( καταγράφηκε στα πρακτικά). Γιατί άραγε;  Με ή χωρίς απάντηση βιώνουμε ένα απίστευτο ρεσιτάλ σύγχυσης και αλαλούμ από τους συναδέλφους των  Συν.Ε.Κ.που δεν έχει τέλος αλλά και προηγούμενο.)
  • Αίτηση χορήγησης πρακτικών-ψήφισμα για ξένες γλώσσες.
  • Διαθεσιμότητες συναδέλφων/ΔΑΚΕ:  έκπληξη η μη πραγματοποίηση της προγραμματισμένης  καθόδου  της ΕΛΜΕ στην Αθήνα –αποφασίστηκε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και δεν το κάναμε-το συνδικάτο λειτουργεί με υπογραφές και όχι με προφορικές δεσμεύσεις-δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια αντανακλαστικά εφησυχασμού-επαναφέρουμε την πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα –δεν συντασσόμαστε με την παράξενη «αγρανάπαυση» της ΟΛΜΕ – συνέχιση του αγώνα δικαίωσης των συναδέλφων της διαθεσιμότητας/ Συν.Ε.Κ.: να κατέβουμε στην Αθήνα όταν γίνει η συνάντηση με τον Υπουργό Παρεμβάσεις: σωστά ματαιώθηκε η κάθοδος στην Αθήνα-πετύχαμε αυτά που θέλαμε(!!!)-τώρα  βλέπουμε πως παγώνουν όλα-γιατί αρνείται ο Υπουργός Παιδείας τη συνάντηση με την ΟΛΜΕ;/Προοδευτική Ενότητα: στηρίξαμε τη δράση των διαθέσιμων-δεν έπρεπε να ματαιωθεί η κάθοδος στην Αθήνα-ετοιμότητα-κινητοποιήσεις.
  • Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Συν.Ε.Κ: : καταθέσαμε σαφές προγραμματικό πλαίσιο/πολλά προβλήματα μπροστά μας/προτείνουμε συγκρότηση Προεδρείου σε βάση αναλογικού με υποψήφια για Πρόεδρο τη Μαγαλιού Ε.

ΔΑΚΕ : επαναλαμβάνουμε πως  εμμένουμε στην πλέον δημοκρατική θέση  για τη συγκρότηση του Δ.Σ.     ( αντιπροσωπευτικό-αναλογικό) /  δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Παρεμβάσεις:  εμμένουμε σε  προγραμματικό προεδρείο/ πολιτικό εμπρός πίσω των  Συν.Ε.Κ./άλλαξαν θέση για τη συγκρότηση/τώρα ταυτίζονται και με την αξιολόγηση/ δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Προοδ.Ενότητα: υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού σε προοδευτική κατεύθυνση με αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων/ δε διεκδικούμε τη θέση του Προέδρου.

Με μία υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου  (της  Μαγαλιού Ε. των Συν.Ε.Κ. ) ,ακολούθησε ψηφοφορία ,όπου βρέθηκαν έξι (6) λευκά ψηφοδέλτια και τρία (3) υπέρ της .Μετά από αυτό το αποτέλεσμα , δεν κατέστη δυνατή, βάσει του καταστατικού, η εκλογή Προέδρου και θα επαναληφθεί η διαδικασία στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ    ( την Τρίτη 24-2-2015)».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com