ΜΕ ΤΟΝ ΕΥ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΑντιπροσωπεία εκπροσώπων  της ΕΟΑΣΝΛ, των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών καθώς και του Δήμου Αγιάς συναντήθηκε με τον υπουργό κ. Ευαγγ. Αποστόλου και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι των μηλοπαραγωγών της Αγιάς έθεσαν στον Υπουργό το υπόμνημα με τα αιτήματα τους όπως αυτά είχαν αποφασιστεί στις μαζικές συσκέψεις που είχαν πραγματοποιήσει.

Ζήτησαν να υπάρξει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών που οφείλεται στο εμπάργκο της Ε.Ε προς την Ρωσία καθώς η Ρώσικη αγορά απορροφά μεγάλες ποσότητες μήλου ιδιαίτερα του πράσινου μήλου. Ζήτησαν επίσης η ελληνική κυβέρνηση να διαχωρίσει την θέση της από το εμπάργκο σύμφωνα και με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για αυτό το θέμα.

Ο κ. υπουργός ως προς το θέμα διαχωρισμού της ελληνικής κυβέρνησης από την απόφαση της Ε.Ε για το εμπάργκο παραδέχτηκε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να γίνει λόγω των δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας ως μέλος της Ε.Ε.

Δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί φάκελος για τα μήλα ο οποίος θα σταλεί προς έγκριση στην Ε.Ε και θα επιχειρήσει το  υπουργείο να αξιοποιήσει αδιάθετες ποσότητες μήλων στην κοινωνική απόσυρση όπως την ονόμασε χωρίς να γνωστοποιηθεί στην αντιπροσωπεία των μηλοπαραγωγών το χρονοδιάγραμμα και η τιμή που θα λάβουν οι παραγωγοί για τις αδιάθετες ποσότητες μήλων σε μια τέτοια περίπτωση.

Για το θέμα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες χωρίς όμως να ειναι σε θέση να εγγυηθεί αν θα υπάρξει και σε τι ύψος αναπλήρωση του εισοδήματος.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς καλούν όλους τους μηλοπαραγωγούς σε σύσκεψη την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στην Ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ στην Αγιά ώστε η αντιπροσωπεία να ενημερώσει τους παραγωγούς για την συνάντηση στο  υπουργείο και  να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των μηλοπαραγωγών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ