ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ!!!

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών β/βαθμιας για τη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ Λάρισας  

πεκΠέρασαν δύο μήνες  από τις εκλογές της ΕΛΜΕ και το Δ.Σ. δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την αλλαγή στάσης των ΣΥΝΕΚ. Κι ενώ έχουν την ευθύνη, προσπαθούν να ρίξουν το βάρος στις άλλες παρατάξεις αλλάζοντας τη θέση τους σε κάθε συνεδρίαση. Δεν ξέρουν, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί;

Ελπίζουμε να κατανοούν τη διαφορά ανάμεσα στο προγραμματικό, στο αναλογικό και στο αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο. Η θέση της ΠΕΚ είναι αταλάντευτα υπέρ της συγκρότησης αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου. Αυτό στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε μέχρι τώρα. Οι δικαιολογίες – καταγγελίες των ΣΥΝΕΚ θεωρούμε ότι είναι προφάσεις εν αμαρτίαις αν δεν είναι διολίσθηση από τη συνδικαλιστική δεοντολογία στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η ΠΕΚ συνεπής στη θέση της στηρίζει τους αγώνες,  τη συλλογική δράση και καλεί σε ενότητα τις δυνάμεις του για την υπεράσπιση των θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων του κλάδου. Δεν μπορεί και δεν πρέπει καιροσκοπικές αντιλήψεις και μάλιστα αριστερών παρατάξεων να οπισθοδρομούν το συνδικάτο ανακόπτοντας την προοδευτική πορεία που απαιτείται να ακολουθήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ