ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΕΚ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

Ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων στην ΕΛΜΕ Λάρισας

συνεκΟι ΣΥΝΕΚ, το προηγούμενο διάστημα συνέδεσαν τις διεκδικήσεις του κόσμου της εκπαίδευσης με τις αγωνίες και την πάλη του εργατικού κινήματος. Αγωνίστηκαν συλλογικά απέναντι σε φαινόμενα κανιβαλισμού, στη διάλυση των κοινωνικών αγαθών και στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Πάλεψαν για την αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά και είναι μπροστά μας, με πρώτο αυτό της ακύρωσης της διαθεσιμότητας, της άμεσης επιστροφής των συναδέλφων στα σχολεία και της επαναλειτουργίας των τομέων που καταργήθηκαν. Γι’ αυτό το συνδικάτο πρέπει να λειτουργήσει!

Κόντρα στην υποκριτική στάση της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) αλλά και στην ανεξήγητη στάση των Παρεμβάσεων που πέρυσι είχαμε στηρίξει τη δικιά τους υποψηφιότητα για Πρόεδρο με βάση ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο που το περασμένο Δεκέμβρη από κοινού συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε, οι οποίες μετατόπισαν τη συνδικαλιστική σύγκρουση με τα μνημόνια σε μια ρηχή αντιπαράθεση προσώπων, οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας μετά από 3 διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες στη βάση του προγραμματικού Προεδρείου και προκειμένου να λειτουργήσει το συνδικάτο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, πρότειναν συγκρότηση του Προεδρείου στη βάση του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης για να εκφραστεί έτσι η βούληση των συναδέλφων, κατέθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου προσπαθώντας να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί όχι από δική μας ευθύνη.

Η πρόταση των ΣΥΝΕΚ για την αντιπροσωπευτική συγκρότηση του προεδρείου που σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείει τις προγραμματικές συγκλήσεις σε επίπεδο αποφάσεων, απορρίφτηκε για τέταρτη φορά με 3 ψήφους υπέρ και 6 κατά από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΕΚ (ΠΑΣΚ).

Υπάρχει μια και μόνη υποψηφιότητα. Αν κάποια άλλη παράταξη του Δ.Σ αμφισβητεί τη δική μας αγωνιστικότητα οφείλει η ίδια ευθαρσώς να διεκδικήσει τη θέση του Προέδρου. Οι περιστάσεις απαιτούν συλλογική δράση από όλους.

Δεσμευόμαστε από τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του κλάδου, τις αποφάσεις των Γ.Σ των Προέδρων των ΕΛΜΕ και από το πλαίσιο δράσης που ψηφίσαμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση της 18ης Δεκεμβρίου.

Οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας, καλούν τους εκπαιδευτικούς να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν το κοινό σπίτι όλων μας, το συνδικάτο που στη νέα του πορεία έχει ένα επιπλέον καθήκον, την ανάκτηση του κοινωνικού ρόλου της εκπαίδευσης και του κύρους των εκπαιδευτικών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ