ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

Εθελοντική εργασία μαθητών του 7ου Γυμνασίου Λάρισας παρουσιάστηκε στο ΔΩΛ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ παρουσίαση των προτάσεων Οικολογικής και Ανεμπόδιστης Μετακίνησης στις πόλεις ήταν το θέμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας ομάδας μαθητών του 7ου Γυμνασίου Λάρισας.

«Οι μαθητές βλέπουν, καταγράφουν και παρουσιάζουν προτάσεις για πιο ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης με γνώμονα το σεβασμό στο συνάνθρωπο», τονίστηκε στην εκδήλωση ενώ παράλληλα η εργασία άγγιξε και το θέμα «εγκλωβισμού» στις πόλεις, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματά της το 50% των ανθρώπων στην Ελλάδα είναι εμποδιζόμενα στη μετακίνησή τους άτομα(ΑμΕΑ, μητέρες με καροτσάκια κλπ.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτόχος του προγράμματος, στο οποίο δήλωσαν συμμετοχή 41 πόλεις από όλη την Ελλάδα, η βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις αλλά και η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς στις μετακινήσεις.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αντιδημαρχία  Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού σε συνεργασία με το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, ενώ οι τελικές προτάσεις θα αξιολογηθούν και θα παρουσιασθούν σε ένα κοινό σχέδιο στις 25 Απριλίου, στην Αθήνα.

Ειρήνη ΠαπουτσήOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ