ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

αλερτΆλυτο παραμένει το μυστήριο με την εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου. Ανοιχτά είναι όλα τα σενάρια σχετικά με τους λόγους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται στα Ιωάννινα νομικός εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για τα τεκταινόμενα εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής η οποία ανήκει στο εν λόγω υπουργείο.

Σύμφωνα με το Βήμα, τις τελευταίες ώρες η έρευνα στρέφεται και σε ομάδα αλλοδαπών που κινούνταν κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή και ορισμένοι από αυτούς φέρεται να γνώριζαν τον νεαρό σπουδαστή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό ο νεαρός να αυτοκτόνησε κάτω από την πίεση που αισθανόταν λόγω της χαμηλής του βαθμολογίας στις εξετάσεις ή λόγω των περιπαικτικών σχολίων από την παρέα των Κρητικών. Μάλιστα εικάζουν ότι ο σπουδαστής μπορεί να έπεσε στην λίμνη Παμβώτιδα.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και το τηλεφώνημα που είχε ο 20χρονος με συγγενικό του πρόσωπο το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από την εξαφάνισή του. Εκεί φέρεται -σύμφωνα με ορισμένους αστυνομικούς- να υπήρξε συζήτηση για το θέμα της βαθμολογίας του αλλά και για άλλο ένα θέμα που δεν έχει διευκρινισθεί.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους και στο ότι «το ίδιο συγγενικό πρόσωπο που τηλεφώνησε στον 20χρονο πάλι το απόγευμα της κρίσιμης ημέρας, μόλις δεν τον βρήκε, έσπευσε να δηλώσει σε αστυνομικό τμήμα της Κρήτης την εξαφάνισή του, χωρίς να περάσει χρόνος για να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τον εντοπίσει σε φίλους, γνωστούς κτλ.».

Η Αστυνομία αντιμετωπίζει, επιπλέον, με επιφύλαξη ορισμένες καταγγελίες για στρατιωτικού τύπου «καψόνια» σε βάρος του 20χρονου, καθώς κάποιες από τις μαρτυρίες επιβεβαιώνονται, αλλά και κάποιες άλλες είναι αντιφατικές.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ