Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

Ξεκίνησε η διημερίδα στη μνήμη του Πανεπιστημιακού Γιώργου Γκουνταρούλη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το μεγάλο διακύβευμα είναι τι είδους πολίτες θέλουμε να βγάζουμε τελικά μέσα από τους εκπαιδευτικούς θεσμούς, ενώ η… γκρίνια για τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία ξεκινά από ιδρύσεώς του. Υπάρχουν δραματικά διαφορετικές απόψεις για το χαρακτήρα των πανεπιστημίων μας αλλά και για το εάν και κατά πόσο πρέπει να στοχεύουν στη μόρφωση ή την επαγγελματική αποκατάσταση».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα «Η επικαιρότητα της ιστορίας και φιλοσοφίας της επιστήμης», που πραγματοποιείται στο θέατρο ΟΥΗΛ αφιερωμένη στη μνήμη του Πανεπιστημιακού δασκάλου Γιώργου Γκουνταρούλη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε κεντρικούς ομιλητές τους πανεπιστημιακούς Γιάννη Χριστιανίδη, Θόδωρο Αραμπατζή, Κώστα Γαβρόγλου, Μανώλη Πατηνιώτη, Στάθη Αραποστάθη, Ειρήνη Γκουνταρούλη και Έλενα Μανιάτη οι εργασίες της διημερίδας θα ολοκληρωθούν αύριο το μεσημέρι, ενώ την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας.

Ειρήνη ΠαπουτσήOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ