ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ιστορική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Τέρμα πια στη μοναξιά των μνημείων, όλοι μαζί να κάνουμε το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας επισκέψιμο και λειτουργικό», αυτό ήταν το μήνυμα της σημερινής ιστορικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με μοναδικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση με τη συμμετοχή βουλευτών, εκπροσώπων φορέων αλλά και μαθητών του 5ου Γυμνασίου Λάρισας  η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανταποκρίθηκε στην πραγματική αποστολή της, αφού  όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος «…είναι η μόνη περίπτωση που η αγάπη για την αποκάλυψη ενός μνημείου νίκησε τα πελατειακά δίκτυα μιας πόλης!».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του έργου Αθανάσιος Τζαφάλιας έκανε μια εκτενή αναφορά στην πορεία της αποκάλυψης και τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη ενθυμούμενος με συγκίνηση  πως «… από ένα λιθοσωρό ήρθε στην επιφάνεια ένα από τα μεγαλοπρεπέστερα  μνημεία του κόσμου!».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαίρνοντας το λόγο η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά τόνισε ότι το Αρχαίο Θέατρο θα δώσει ζωή, κίνηση και δουλειά στην πόλη, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ηρώ Διώτη στάθηκε ιδιαίτερα στη διασφάλιση της στατικότητας  και ασφάλειας που απαιτείται καθώς και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να καταστήσουν το θέατρο επισκέψιμο και λειτουργικό.

Πρόταση για συγκρότηση ολιγομελούς επιτροπής ειδικών που θα υποβάλλουν άμεσα σχετικά πορίσματα έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, για αστική αναγέννηση μέσω του θεάτρου μίλησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης και για ένα θέατρο ενταγμένο στη ζωή της πόλης έκανε λόγο ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά με τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη η απουσία από τη συνεδρίαση του τέως δημάρχου Κώστα Τζανακούλη.

Ειρήνη ΠαπουτσήOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ