ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ψήφισμα του συλλόγου Γονέων των μαθητών του 17ου δημοτικού Λάρισας με απειλές για δυναμικές κινητοποιήσεις 17δημοτικοΗ γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με αφορμή το ζήτημα της χωροθέτησης του 15ου Γυμνασίου Λάρισας ως προς το ποιών σχολείων οι μαθητές νομιμοποιούνται να εγγραφούν στο συγκεκριμένο σχολειό, σας κάνουμε γνωστά τα εξής: 

  1. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ένα πρώτο μέτρο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ο βαθμός επικινδυνότητας στην μετακίνηση των μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου της Ανθούπολης προς το 9ο Γυμνάσιο που βρίσκεται στην συνοικία της Χαραυγής. Τυχόν απόφαση σας, να στείλετε παιδιά της Ανθούπολης στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας θα τα αναγκάσει να διασχίζουν καθημερινά την οδό Φαρσάλων, στην οποία δυστυχώς κάθε χρόνο γίνονται 2 με 3 θανατηφόρα ατυχήματα πεζών.
  2. Οι αποστάσεις κατοικίας των μαθητών που φοιτούν στο 17ου Δημοτικό Σχολείο από το 15ο Γυμνάσιο όπως φαίνεται και στον συνημμένο χάρτη. Η πλέον απομακρυσμένη κατοικία της Ανθούπολης βρίσκεται τουλάχιστον στη μισή απόσταση από τις μέσες αποστάσεις κατοικίας των μαθητών των άλλων σχολείων. Αυτό και μόνο πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για οποιαδήποτε σκέψη διαφορετικής χωροθέτησης των ορίων του εν λόγω Γυμνασίου.

Για τους παραπάνω λόγους και μετά από ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής συνέλευσης του Συλλόγου μας, ζητούμε την εγγραφή του συνόλου των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας καθώς στο πρόσωπο τους πληρούνται απόλυτα οι παραπάνω προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις μη αποδεχόμενοι τετελεσμένα εις βάρος των παιδιών μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και ελπίζουμε για την συνεργασία σας και την αποδοχή του αιτήματος μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ