ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2015

6Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου  συμμετείχε στο διαγωνισμό με  το ανέβασμα μιας μικρής θεατρικής παράστασης. Οι μαθητές, ανταποκρινόμενοι στην πρόκληση με ενθουσιασμό, φαντασία και εργατικότητα, προέβαλαν τις ομορφιές της πόλης τους, της περιφέρειάς τους και γενικότερα της χώρας τους. Σύμφωνα με το σενάριο, επικοινώνησαν, μέσω υποτιθέμενου skype, με ένα γαλλικό σχολείο και κάλεσαν τους Γάλλους φίλους τους να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Αναφέρθηκαν στην τοπική παράδοση, μίλησαν για τη γιορτή του καρναβαλιού στον Τύρναβο, καθώς και για τα προϊόντα για τα οποία είναι γνωστή η πόλη τους, όπως τα σταφύλια, το κρασί και το ούζο. Προέβαλαν επίσης τη Θεσσαλία, αναφερόμενοι στη Λάρισα, στα Τέμπη, στον Όλυμπο, στα Μετέωρα, στο Βόλο αλλά έκαναν και αναφορά στο μουσείο της Ακρόπολης και την Αμφίπολη. Δεν παρέλειψαν βέβαια να τους προτείνουν μια κρουαζιέρα στα Ελληνικά νησιά για να απολαύσουν τον ήλιο και … το απέραντο γαλάζιο, Μάγεψαν δε τους Γάλλους φίλους τους με τους ήχους του μπουζουκιού … χορεύοντας συρτάκι !

Το μήνυμα που θέλησε να  στείλει η μικρή θεατρική ομάδα είναι ότι η Ελλάδα μας είναι ένα αμάλγαμα ιστορίας, πολιτισμού και παραδόσεων και φυσικής ομορφιάς!

Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε από την καθηγήτρια των Γαλλικών κ. Κατερίνα Παπαστεργίου

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ