ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ

τσιαπλεςΜε ένα νόμο με ένα άρθρο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργούσε αμέσως μετά τις εκλογές, μας διαβεβαίωνε προεκλογικά και αντι γι’ αυτό υπέγραψαν την επέκταση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες ακόμα, που την βάφτισαν ως νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» του κεφαλαίου βλέπε τρόικα (ΕΕ, Ε.Κ.Τ, ΔΝΤ), μέχρι να ετοιμασθεί το νέο μνημόνιο, ανεξαρτήτου ονομασίας. Και, χωρίς ίχνος ντροπής, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό αποτελεί «αλλαγή πορείας που θα ανακουφίσει το λαό»!

Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ: Τον ψήφισαν, γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσει την αντιλαϊκή στρατηγική των μνημονίων; Ότι θα συνεχιστούν η επιτήρηση, η τρόικα με άλλο όνομα, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί λιτότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις; Τον ψήφισαν γνωρίζοντας ότι θα αφήσει απείραχτο όλο το μνημονιακό αντιλαϊκό πλαίσιο; Τους νόμους και την πολιτική που φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στο λαό; Πώς νιώθουν, σήμερα που την ψήφο τους την αξιοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, κοροϊδεύοντάς τους κατάμουτρα;

Βεβαίως, η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε σύγκρουση με την Ε.Ε, την Ευρωζώνη και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, γιατί πιστεύουν λαθεμένα ότι μπορούν μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια να λυθούν τα προβλήματα. Όμως, τι ήταν αυτό που τους υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στην ανάσχεση κάθε τάσης ριζοσπαστικοποίησης και υπονομεύοντας κάθε ριζοσπαστική διάθεση; Ότι αρκεί μια αλλαγή κυβέρνησης, μια αλλαγή διαχείρισης, χωρίς βεβαίως καμιά διάθεση ρήξης με την ΕΕ και τον καπιταλισμό για να ανασάνει ο λαός! Αυτά τους έλεγε προεκλογικά, ενώ συκοφαντούσε το ΚΚΕ, το οποίο καλούσε το λαό να επιλέξει τη σύγκρουση με την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ότι έτσι παρέπεμπε τη σωτηρία του λαού στη «δευτέρα παρουσία».

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ, έστω με πολλές αυταπάτες, δεν μάτωσαν τα προηγούμενα χρόνια με τους άλλους διαχειριστές του συστήματος, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να βρεθούν και σήμερα αντιμέτωπα με παρόμοια αντιλαϊκά μέτρα. Όμως, όσο και αν καλλιεργούνται, με τη στήριξη και των ισχυρών μηχανισμών των ΜΜΕ των μεγαλοκαπιταλιστών, η αναμονή και η υπομονή για τη νέα δήθεν «εθνική προσπάθεια που απαιτεί συναίνεση», τα πρώτα βήματα της νέας συγκυβέρνησης στον ίδιο δρόμο των δεσμεύσεων στην ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, δεν προμηνύουν τίποτε καλό για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα.

Ο λαός μας έχει σημαντική εμπειρία και μπορεί να κρίνει πού οδήγησαν οι θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη διάσωση της πλουτοκρατίας, θυσίες που του ζητείται να συνεχίσει. Γι’ αυτό δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να μετατραπεί σε κλακαδόρο της κυβέρνησης. Μονόδρομος για το λαό είναι η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών, η πάλη για το ξήλωμα του αντεργατικού – αντιλαϊκού πλαισίου, τη διαγραφή όλου του χρέους, η ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Το ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συσπείρωση και αγώνα σ’ αυτόν το δρόμο, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, μικρό αγρότη, μικρό ΕΒΕ, νέο και γυναίκα,  ενάντια σε κάθε νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ για επέκταση του μνημονίου, για να γίνει πράξη με την λαϊκή κινητοποίηση η πρόταση νόμου για κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του, που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή πριν λίγες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ