ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ…

????????????????????Η Αντιδημαρχία Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα εκμάθησης Ιππασίας στις  εγκαταστάσεις του Δήμου στο Α.Κ. ¨Γ.Μητσιμπόνας¨ για παιδιά 7 ετών και άνω καθώς και για ενήλικες.

Η ιππασία είναι ένα υπέροχο άθλημα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την επαφή με το άλογο. Τα παιδιά και οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στη φύση, να εξοικειωθούν με τα άλογα μαθαίνοντας να ιππεύουν καθώς και να τα φροντίζουν. Η ιππασία είναι το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα όπου άνθρωποι και ζώα συνεργάζονται ως ενιαίο σύνολο, ένα από τα ελάχιστα όπου άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται με ίσους όρους και το μόνο που έχει δύο αθλητές, το άλογο και τον αναβάτη.

Η ιππασία έχει τρία ξεχωριστά αγωνίσματα: την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία (ντρεσάζ) και το ιππικό τρίαθλο.

Η ιδιαιτερότητα του αθλήματος αυτού είναι ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ του ίππου και του αναβάτη, είναι μια συνεργασία που σου δίνει πολλές χαρές, συγκινήσεις, αυτοπεποίθηση, δύναμη, εκτόνωση. Μαθαίνεις να ασκείσαι στην υπομονή και στην επιμονή.  Με την ιππασία γυμνάζεται όλο το σώμα και βελτιώνεται η φυσική κατάσταση του αναβάτη.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410625121 και στην καθηγήτρια φυσικής αγωγής – εκπαιδεύτρια ιππασίας κ. Σμαράγδα Μπελτέ 6972809604.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ