ΣΗΜΕΡΑ Η 9η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ  

EPALTYRΌταν οι καθηγητές είναι συμπαραστάτες, υποστηρικτές και εμπνευστές των μαθητών τους δείχνοντας τους το δρόμο, (αυτόν τον δρόμο που ξεκίνησαν οι απολυμένοι τους συνάδελφοι του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, και που με χαρά συνεχίζουν οι ίδιοι), όταν οι μαθητές ακολουθούν και συμμετέχουν σε πράξεις που εκφράζουν ένα εξαιρετικό πνεύμα φιλαλληλίας, και όταν οι γονείς συνηγορούν και είναι δίπλα σε κάθε δράση, τότε το σχολείο από χώρος εκπαίδευσης, διευρύνεται σε χώρο Παιδείας.

Ο λόγος για τη εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται σήμερα Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015  στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων αναφέρει:

«Ειδικά φέτος καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών μας να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να νιώσουν και αυτοί μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Βασικός στόχος αυτής της κίνησης, είναι η πλήρης κάλυψη από το σχολείο όλων των μελλοντικών αναγκών των ενεργών μαθητών του σε αίμα. Παράλληλα επιτυγχά-νεται να εμπλουτιστεί ο ρόλος του σχολείου με δράσεις που ενισχύουν τη γενικότερη Παιδεία, καθώς η εμπλοκή των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών, σε ένα κοινό ανθρωπιστικό σκοπό, διευρύνει την εκπαιδευτική διαδικασία και καλλιεργεί συνθήκες καλύτερης και αποδοτικότερης συνεργασίας μεταξύ τους. Τέλος, μέσα από αυτή τη διαδικασία ευαισθητοποιούνται οι μαθητές μας αλλά και παρακινούνται ώστε να αποκτήσουν αξίες και συνήθειες σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Αξίες  και συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στην Αιμοδοσία, που για 9η  φορά γίνεται στο σχολείο μας. Η πρόσκληση αφορά τους:

  • συναδέλφους του σχολείου αλλά και των υπολοίπων σχολείων της πόλης μας ,
  • τους ενήλικες μαθητές αλλά και τους αποφοίτους,
  • τα μέλη των οικογενειών τους και
  • κάθε άλλον συμπολίτη μας,

που θα ήθελε να είναι μέρος μιας διαδικασίας προσφοράς και αλληλεγγύης. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα βασικό στοιχείο της σχολικής διαδικασίας είναι  η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των ανθρώπων , και σε αυτή την περίπτωση ΔΕΣΜΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Η κατάθεση στην τράπεζά μας θα γίνει στο κτήριο του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου στις 02 Μαρτίου 2015 και από τις 9:00πμ έως της 12:00 μ.  και είναι έντοκη με την αγάπη μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ