ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

IMG_7774-1 (2)«Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα σε ένα μόλις μήνα, κατάφερε να μας γυρίσει πέντε χρόνια πίσω, στις μέρες του 2010, τότε που τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών και των ταμείων χρησιμοποιούνταν για να καλύψουν μαύρες τρύπες, με τις επακόλουθες συνέπειες να είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας, προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ταμειακές ανάγκες της χώρας.

Ο κ. Κέλλας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συγκεκριμένη απόφαση αφού όπως υποστηρίζει τίθεται άμεσος κίνδυνος για τις πληρωμές αγροτών και κτηνοτρόφων.

«Σαν εφιάλτης που γυρίζει και πάλι μπροστά στα μάτια η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε όπως φαίνεται την συνταγή της διαπραγμάτευσης του Γ. Παπανδρέου, το αλησμόνητο «πιστόλι στο τραπέζι». Μόνο που για άλλη μια φορά το πιστόλι ήταν άδειο και ξαφνικά βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και με μεγάλα ταμειακά προβλήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος βουλευτής, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Η εν λόγω απόφαση αναφέρει πως σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη χρησιμοποίησης των χρημάτων για πληρωμές αγροτών, η Τράπεζα θα επιστρέψει άμεσα τα χρήματα στον Οργανισμό. Μα ήδη υπάρχουν οφειλές σε αγρότες και κτηνοτρόφους, γιατί λοιπόν δεν τους πληρώνουν άμεσα;

Τα χρήματα αυτά υπολογίζουνλένε, να τα επιστρέψουν όταν πάρουμε την επόμενη δόση, μια δόση για την οποία αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης τονίζουν ότι δεν την χρειαζόμαστε και την ίδια ώρα δεσμεύουν τα αποθεματικά των ταμείων.

Καλώ για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να μιλήσει τη γλώσσα της αληθείας και να ενημερώσει υπεύθυνα τους έλληνες πολίτες για όλα όσα πρόκειται να συμβούν», κατέληξε ο κ. Κέλλας.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com