ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ “ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ” ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

AGROTIKOS SYN DENDRWNΣυνάντηση με το προεδρείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ» είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ώστε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός. Το προεδρείο ενημέρωσε αρχικά τον βουλευτή για την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δένδρων «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ» το έτος 2014 έχοντας ως σκοπό, σε πρώτη φάση να συγκεντρώσει και να διαθέσει συλλογικά την παραγωγή φρούτων των μελών του.

Ο Συνεταιρισμός  απαρτίζεται από είκοσι έναν (21) -κατά κύριο επάγγελμα- αγρότες.  Τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον κ. Κόκκαλη ότι για να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος εισκόμισης των εν λόγω προϊόντων, που έφτασε το 2014 σε ένα 1.481.600 κιλά και 600.000 ευρώ τζίρο, δαπανήθηκαν περί τις 30.000 ευρώ από εισφορές μόνο των μελών του συνεταιρισμού.

Για την συνέχεια όμως κρίνεται αναγκαία η δυνατότητα να μπορεί να συσταθεί ομάδα παραγωγών με είκοσι (20) -το ελάχιστο- μέλη έτσι ώστε να είναι δυνατή η ένταξη αυτής σε επιχειρησιακό πρόγραμμα, πράγμα πολύ σημαντικό για την ολοκλήρωση των εργασιών στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, αλλά και την υπαγωγή σε τυχόν άλλα προγράμματα, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα πέραν τις συγκέντρωσης και διάθεσης των προϊόντων μας να προβούμε σε διαλογή, συσκευασία και στη συνέχεια στην διάθεσή τους στην αγορά.

Ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής, δεσμευόμενος ότι οι επαφές θα συνεχιστούν προς την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ