ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΝΕΟΙ «ΑΣΥΡΜΑΤΟΙ» ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ

35F«Ασύρματους» βηματοδότες που αντιμετωπίζουν την καρδιακή αρρυθμία έχει αρχίσει να τοποθετεί σε επιλεγμένους ασθενείς η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου Κρήτης, η οποία είναι ένα από τα 10 ευρωπαϊκά κέντρα που έχουν στη διάθεσή τους τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο βηματοδότης δεν διαθέτει ηλεκτρόδια, είναι εξαιρετικά μικρός σε μέγεθος (μόλις 1,5 εκατοστό) και τοποθετείται μέσα στην καρδιά.

Όπως εξήγησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Παναγιώτης Βάρδας, καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, η χρήση του νέου βηματοδότη στο ΠΑΓΝΗ άρχισε τον Δεκέμβριο και έως σήμερα έχει τοποθετηθεί με απόλυτη επιτυχία σε τέσσερις ασθενείς.

Τον νέο βηματοδότη, η ανάπτυξη του οποίου βασίστηκε σε μία ιδέα που είχε η Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου πριν από 25 χρόνια, παρασκευάζει ο αμερικανικός κολοσσός ιατρικής τεχνολογίας Medtronic, ο οποίος έχει εντάξει την Κρήτη στο παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξής του.

Ο νέος τύπος βηματοδότη θα παρουσιαστεί εκτενώς μαζί με άλλες καινοτομίες στο χώρο της καρδιολογίας στο ετήσιο, διεθνές συνέδριο Vessels & Stroke 2015, το οποίο πραγματοποιείται 6-8 Μαρτίου στην Αθήνα.

onmed.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ