ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ανακύκλωση στη ΔΠΛ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Βιάσαμε το περιβάλλον και πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε νοοτροπία. Η ανακύκλωση όμως έμεινε στα χέρια των λίγων, οι οποίοι μεγέθυναν  απλά τον πλούτο τους γιατί τα σκουπίδια είναι… χρυσός!» Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Ανακύκλωση και επανάχρηση- ανακαλύπτοντας νέους κοινωνικούς πόρους», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας στο πλαίσιο της έκθεσης «ΣΚΟΥΠ… ‘ιδια  αλλιώς».

Αίσθηση προκάλεσε σχετική πρόταση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Νίκου Καλτσά για δημιουργία «έξυπνων κάδων» και «πράσινων σημείων», όπου ο ίδιος ο πολίτης  με μια πρώτη διαλογή θα παραδίδει τα ανακυκλώσιμα αντικείμενα, τα οποία θα αναγνωρίζονται και θα ζυγίζονται με ανταπόδοση κάποιο κουπόνι (θεατρικές παραστάσεις, μειωμένα τέλη στη ΔΕΥΑΛ, μειωμένα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς κλπ.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων,  μίλησαν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πουτσιάκας και ο γραμματέας του συλλόγου «Οικόσφαιρα» Αριστοτέλης Τσιόγκας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης που τόνισε πως «… πρέπει να αλλάξουν συνειδήσεις και πολιτικές για να μπορέσει το μοντέλο της ανακύκλωσης να υπηρετήσει τον πολίτη και την κοινωνία».

kalogΗ εκδήλωση έκλεισε με δίωρη μουσική παράσταση με το Λαρισαίο συνθέτη και πιανίστα Ευριπίδη Μπέκο, ο οποίος παρουσίασε το νέο του project «Έλξεις».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ