ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΔ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ Α.Σ. ΧΑΛΚΗΣ

Ανακοίνωση της παράταξης “Πάμε Κόντρα” που ζητά την πραγματοποίηση συνέλευσης των κατοίκων

χαλκηΣτο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων πέντε ετών με τις οποίες, με πρόσχημα το χρέος, επιχειρήθηκε η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δε μας προκαλεί εντύπωση η εκμίσθωση-εκποίηση κτιρίων πρώην αστυνομικών σταθμών, όπως αυτός της Χάλκης.

Το συγκεκριμένο κτίριο, όπως και πολλά άλλα στην επαρχία, κτίστηκε με χρήματα από έρανο των κατοίκων, σε κοινοτικό οικόπεδο που παραχωρήθηκε στο δημόσιο για αυτό το σκοπό. Από τη στιγμή που ο αστυνομικός σταθμός Χάλκης καταργήθηκε, το δίκαιο και λογικό είναι το κτίριο να επιστραφεί στο Δήμο Κιλελέρ προκειμένου να το αξιοποιήσει και να το παραχωρήσει στην τοπική κοινωνία για κοινωφελείς σκοπούς. Tο ίδιο υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ισχύσει και για τα κτίρια των πρώην αστυνομικών σταθμών των τοπικών κοινοτήτων Αγίων Αναργύρων, Αρμενίου και Πλατυκάμπου.

Οι κάτοικοι της Χάλκης είναι ενάντια στην απόφαση της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να προχωρήσει σε διαγωνισμό εκμίσθωσης του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού. Αυτό εκφράστηκε στο ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της συνέλευσης τον περασμένο Ιούνιο, με το οποίο οι κάτοικοι:

α) ζητούσαν την άρση της διαδικασίας εκμίσθωσης του εν λόγω κτιρίου και την επιστροφή του στην τοπική κοινωνία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς

β) δήλωναν ότι θα είναι ενάντια σε πιθανή διαδικασία εκποίησης του κτιρίου

γ) καλούσαν το Δήμο Κιλελέρ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση του δίκαιου αιτήματος.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε το τοπικό συμβούλιο της Χάλκης να προχωρήσει σε άμεση σύγκλιση συνέλευσης των κατοίκων, προκειμένου η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί διεξοδικά για την μέχρι τώρα εξέλιξη της διαδικασίας, για τους χειρισμούς και τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, έτσι ώστε να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις για την ακύρωση της εκμίσθωσης και την επιστροφή του κτιρίου στην τοπική κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ