Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ πρόσφατη διαμάχη που προέκυψε με τη μεταφορά μαθητών στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας  και τις αντιδράσεις γονέων της Νέας Πολιτείας και της Ανθούπολης  αλλά και το θέμα των διοδίων απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξή του.

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά με το σώμα να προσανατολίζεται στην εξεύρεση προσωρινής λύσης, ενώ μετά τις σχετικές συναντήσεις των εμπλεκομένων με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλ. Μπατζανούλη  και υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπ/σης το θέμα αναμένεται να διερευνηθεί περαιτέρω.

Διαφωνία υπήρξε και στο θέμα των διοδίων, αφού η πρόταση της δημοτικής αρχής για άμεση καταγγελία της σχετικής σύμβασης και παύση των διώξεων όσων μετείχαν στις κινητοποιήσεις υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην πρόταση υπερψήφισαν οι παρατάξεις της Ρένας Καραλαριώτου (Νέα Αρχή) και του Κώστα Τζανακούλη ( Λάρισα Πόλη του Αύριο), ενώ οι παρατάξεις του Έκτορα Νασιώκα (Ανθρώπινη Πόλη) και του Ντίνου Διαμάντου (Νέα Λάρισα) ψήφισαν υπέρ μιας σκληρής επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης.

Τέλος, η Λαϊκή  Συσπείρωση ψήφισε υπέρ της πλήρους κατάργησης των διοδίων,  καταθέτοντας και σχετικό ψήφισμα διά του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κρίκη, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ