“ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ” ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΛ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

KOYRΤο Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 8 μ.μ, θα δοθεί η θεατρική παράσταση  «Κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Βούζα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Φωτογραφία: Χαρπαντίδης Νίκος, από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου και Ανθίμου Γαζή).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Οι «Κουραμπιέδες» του Γιώργου Χασάπογλου είναι μια κοινωνικοπολιτική σάτιρα που καθρεφτίζει την εικόνα του Νεοέλληνα, όπως διαμορφώθηκε στις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Ο ασυλλόγιστος καταναλωτισμός, η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από τους μεγαλοαστούς, η ιδεολογική και πολιτισμική σύγχυση της εποχής, η πτώση των ηθικών αξιών μπρος στην πλάνη της αναζήτησης «μιας καλύτερης ζωής» και στο χτίσιμο ενός ουτοπικού μέλλοντος σε σαθρά θεμέλια αποτελούν τα κεντρικά θέματα του έργου.

Πόσο μπορεί να εξευτελιστεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πόσο μπορεί να συμβιβαστεί και να υποκύψει ο άνθρωπος στον αγώνα του για ένα καλύτερο μέλλον; Σε τι αδιέξοδα οδηγείται; Τι ιδέες εγκαταλείπει; Ποιο είναι το τίμημα που πληρώνει; Και τέλος, ποιος είναι ο ρόλος της παιδείας και της πνευματικής ποιότητας στον δρόμο για την αντίσταση;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ