ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΟΤΑ ΜΕ ΝΤΑΛΙΚΕΣ

1Συνελήφθησαν σήμερα (05-03-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Π.Α.Θ.Ε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, δύο άτομα, ηλικίας 38 και 44 ετών, για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για μεταφορά λαθραίων ποτών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα που και συγκεκριμένα ένα επικαθήμενο με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και ένα τύπου βαν, με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας, να κινούνται στο παραπάνω οδικό δίκτυο, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες και διενήργησαν έλεγχο σ’ αυτά.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του επικαθήμενου και κατασχέθηκαν:

  • (13.040) φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τεκίλα, τζιν κ.α.), επιμελώς κρυμμένες μεταξύ άλλων προϊόντων (ειδών διατροφής), οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ένσημη φορολογική ταινία και
  • ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με φορητή μπαταρία και τοποθετημένο στα λαθραία προϊόντα, με σκοπό τον έλεγχο της θέσης του μεταφερόμενου φορτίου.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα δύο προαναφερόμενα φορτηγά, καθώς και το χρηματικό ποσό των (740) ευρώ και άλλα πέντε κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των συλληφθέντων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν εισάγει τις παραπάνω φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να τις δηλώσουν στο Τελωνείο, κατά την είσοδό τους στη χώρα, και χωρίς να καταβάλουν τους νόμιμους δασμούς και φόρους, με σκοπό την παράνομη διάθεσή τους.

Μάλιστα, όπως εξακριβώθηκε ο 38χρονος συλληφθείς, οδηγός του βαν, λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διάρκεια της διαδρομής του επικαθήμενου.

Αναζητείται ένας ακόμη 41χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος λειτουργούσε επίσης ως προπομπός, οδηγώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι προς το Δημόσιο ανέρχονται στα (124.473,78) ευρώ.

Σημειώνεται ότι δύο από τους δράστες έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ