ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΣΤΡΑΤΟΥΛΗςΤην διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων, ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρευστότητας, έδωσε μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης.

«Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια τέτοιο πρόβλημα. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες για όσο είμαστε στην κυβέρνηση. Τα έσοδα του ΙΚΑ πήγαν καλά τον Ιανουάριο και ήταν 951 εκατ. ευρω όσα ήταν και τον ιανουάριο του 2014 που δεν ήταν εκλογικός μήνας. Τον Φεβρουάριο ήταν 1 δισ έσοδα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δοθούν οι συντάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθσε ότι στο νομοσχέδιο για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία με τις ρυθμίσεις που θα γίνουν προσδοκούν να εισπράξουν για το 2015 1,46 δισ ευρώ.

Όσο για την ρύθμιση και τις δόσεις ο κ. Στρατούλης είπε ότι:

– Δεν θα υπάρχει περιορισμός στο ποσό οφειλής (τώρα υπάρχει το όριο των 15.000€)

– Εάν κάποιος αποπληρώσει εφάπαξ το κεφάλαιο διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων

– Εάν κάποιος ζητήσει να μπει στις 50 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 70%

– Εαν κάποιος ζητήσει να μπει στις 100 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 50%

– Επίσης, ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση το επιτόκιο ήταν στο 4,56% από το πρώτο ευρώ, για οφειλή εως 5.000 το επιτόκιο θα είναι μηδενικό και από 5.001 ευρώ και πάνω το επιτόκιο θα είναι 0,25% το μηνα

– Προϋπόθεση για να μπει κανείς στην ρύθμιση είναι να πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές του

Για τον ερχομό κλιμακίων της τρόικας

Στο ερώτημα αν θα έρθουν αξιωματούχοι των θεσμών είπε οτι αυτό δεν είναι αποσαφηνισμένο. «Δεν θα λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα με τις αυτοκρατορικές απαιτήσεις τους. Όλη η διαδικασία θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όχι με τα άλλα υπουργεία. Δεν θα γίνει τίποτα που να θυμίζει τρόικα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι δεν θα γίνουν σε τομείς στρατηγικής ή κοινωνικής σημασίας για τη χώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ