ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ

unnamedΤο δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων έβαλε σήμερα μιλώντας στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος Κέλλας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ηττήθηκε η παράταξη στις τελευταίες εκλογές. Ο κ. Κέλλας άσκησε κατά διαστήματα δριμεία κριτική εστιάζοντας τόσο στην οργανωτική αδυναμία του κόμματος καθώς και στην εσφαλμένη επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνητικών πεπραγμένων.

«Και αν μπορούμε να βρούμε ορισμένα ελαφρυντικά για τον αποπροσανατολισμό μας, δεν μπορούμε να βρούμε ελαφρυντικά στα οργανωτικά μας. Η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ήταν λέξη άγνωστη για την παράταξή μας τον τελευταίο καιρό. Τα πάντα κινούνταν γύρω από έναν κλειστό κύκλο ανθρώπων, από τα πιο απλά, μέχρι τα πιο σύνθετα και δυστυχώς  αντί να τρέξουμε στη μάχη των εκλογών, οργανωμένα, προτιμήθηκε από κάποιους η επιλογή να «παιχτούν» παιχνιδάκια στις εκλογικές περιφέρειες στοχεύοντας στην επόμενη μέρα. Όσο για την επικοινωνιακή μας πολιτική νομίζω ότι η αποτυχία συνίσταται στο γεγονός πως δεν καταφέραμε να κάνουμε τους  Έλληνες να πιστέψουν πως μπορούν να έρθουν καλύτερες μέρες. Τόσο απλά», σημείωσε δεικτικά ο κ. Κέλλας.

«Όσο ρεαλιστικές και αν ήταν οι φοβίες μας για τους χειρισμούς που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν έπρεπε να βασίσουμε την προεκλογική μας εκστρατεία εκεί. Ούτε και την ρητορική μας. Επί είκοσι πέντε ημέρες οι Έλληνες πολίτες έβλεπαν και άκουγαν συνεχώς, διλήμματα φόβου και καταστροφής. Ακόμα και αν επαληθευθούμε σε όλα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να προβάλλουμε στον κόσμο και την δική μας επόμενη μέρα. Δεν είδα πουθενά να επιμένουμε, ότι μετά την δίμηνη παράταση, η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και αρχίζει η αναπτυξιακή πορεία με μέτρα χαλάρωσης. Αλήθεια μεν, ελπίδα δε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός ο οποίος ταυτόχρονα ζήτησε «ένα νέο μεγάλο κεντροδεξιό κάλεσμα».

«Χρειάζεται ένα νέο μεγάλο κάλεσμα σε όλο τον κεντροδεξιό χώρο. Χρειαζόμαστε  μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα και με νέες προσεγγίσεις. Οι βάσεις υπάρχουν. Η ΝΔ μετά από μια διετία δύσκολων και αντιλαϊκών μέτρων, κατάφερε και κράτησε συσπειρωμένη την βάση της. Μένει μόνο να το τολμήσουμε. Είναι προτιμότερο να αλλάξουμε από μόνοι μας, παρά να αναγκαστούμε να αλλάξουμε γιατί θα μας έχουν ξεπεράσει οι καιροί» τόνισε ο Λαρισαίος βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ