ΚΡΙΤΙΚΗ Θ. ΨΥΡΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ

ψυρραςΜέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο πρώην βουλευτής Λάρισας της ΔΗΜΑΡ Θ. Ψύρρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα αποθεματικά οργανισμών, αλλά και ταμείων για να μπορέσει να καλύψει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Αναλυτικά ο κ. Ψύρρας ανέφερε:

Χθες διατύπωνα τους φόβους μου ότι η κυβέρνηση θα βάλει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου. Δεν πρόλαβα και σήμερα ιδού η είδηση στα ψιλά των εφημερίδων:

“Η κυβέρνηση έχει πάρει ήδη 250 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και 114 εκατ. από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που ήταν κατατεθειμένα σε εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να τα κάνει ρέπος (να τα δανειστεί βραχυχρόνια) μέσω της ΤτΕ. Επίσης, πιέζει τις διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων κι άλλων δημόσιων φορέων να δανείσουν στο Δημόσιο τα αποθεματικά τους μέσω αυτής της διαδικασίας. Προς το παρόν, οι περισσότερες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων αρνούνται.”

Νομίζω ότι αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει να απομείνουν τα ταμεία και οι οργανισμοί δίχως αποθεματικά. Χώρια που ειδικά για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απαγορεύεται από την ΕΕ να δίδονται αυτά τα χρήματα για άλλους σκοπούς. Όσοι από την κυβέρνηση προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες ξέρουν ότι συνεπάγονται πρόστιμα (όπως και για την περίπτωση Χατζηγάκη). Αλλά φαίνεται σκέφτονται: “Ας κάνουμε τώρα τη δουλειά μας και για μετά..βλέπουμε”. Μάλλον αυτό είναι το περιβόητο “σχέδιο Β”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ