ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

fotoΜε μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Σαμαρά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που έδειξε το φιλότεχνο κοινό και η εκπαιδευτική κοινότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Π.Λ., αποφάσισε να παραταθεί η έκθεση έως και τη Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής με τίτλο «Σιωπηλά Τοπία-Σιωπηλοί Χώροι», υλοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συνομιλώντας μ΄ένα ζωγράφο», όπου συμμετείχε  το 3ο Δημοτικό Σχολείο, τα «Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη», το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας,το 2ο Δημ. Σχολείο,το 18ο, το 16ο και το νηπιαγωγείο Τυρνάβου (σύνολο  280 μαθητές).

Ο Χρήστος Σαμαράς γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη το 1940. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήρι του Γιάννη Παππά (1960 – 1965), με διακρίσεις στη σύνθεση και το γυμνό. Παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 1972 στη γκαλερί «ASTOR» στην Αθήνα, με έργα περισσότερο αφαιρετικά, δουλειά που θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες εκείνης της χρονιάς.

Από το 1976 έως το 2006 συμμετείχε σε πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Λάρισα, Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή. Φιλοτέχνησε προτομές και ανδριάντες επιφανών Ελλήνων και το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Ελασσόνα.

Από το 1978 έως το 2008 υπηρέτησε στην ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας ως μουσειακός γλύπτης. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.