ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Συμφοιτητής έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στο «Φως στο Τούνελ»

γιακουμάκηςΣοκαριστική ήταν η μαρτυρία ενός συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως ένας από την παρέα των Κρητικών, είχε περάσει έναν ιμάντα στον λαιμό του αγνοούμενου φοιτητή και τον τράβηξε.

«Ήταν κουρασμένος ο Βαγγέλης τελευταία. Απογοητευμένος. Μπάνιο έκανε στις τρεις τα ξημερώματα που κοιμόντουσαν οι άλλοι για να μην του κλείνουν το νερό και παγώσει. Αυτό δεν είναι τίποτα. Ξέρω ότι τον έδεσαν οι Κρητικοί στην καρέκλα. Ήταν μετά τις εκλογές. Εκείνη την εβδομάδα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο. Εκεί που μένουν οι Κρητικοί.

Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να κατέβει τις σκάλες, να πάει στο δωμάτιό του στον κάτω όροφο. Και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα, τον απέφυγε και πήγε στο δωμάτιό του και κλειδώθηκε μέσα. Πήγαν μετά οι άλλοι Κρητικοί και του χτυπούσαν την πόρτα και του φώναζαν “άνοιξε Βαγγέλη, θα το μετανιώσεις, κάτσε να μιλήσουμε, πλάκα κάναμε”.

Ναι, έγινε στον διάδρομο. Ήταν περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος. Όταν του έβαλαν τον ιμάντα εκεί, ήταν κόκκινος. Ήταν ο… Τη φωτογραφία του την έχετε, μιλήσατε και στην τραπεζαρία. Για πλάκα λέει το έκανε».

Καρατόμησαν τον διευθυντή της σχολής

Την παραίτηση του διευθυντή της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την ανάγνωση του πορίσματος της εσωτερικής έρευνας που διεξήχθη στη σχολή σχετικά με την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο πόρισμα διαπιστώνεται ότι στη σχολή έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνον στις περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υλικοτεχνική υποδομή.

Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή, ο κ. Αποστόλου ζητά από την διοίκηση του οργανισμού ΕΛΓΟ που εποπτεύει τη σχολή να στείλει άμεσα την πορισματική έκθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ποιους βαρύνουν.

Παράλληλα, έχει αρχίσει ένας νεος κύκλος καταθέσεων απο την ασφάλεια, ενώ η οικογενεια του 20χρονου θεώρησε σκόπιμο να ματαιώσει την κινητοποίηση των εθελοντών που είχε προγραμματιστεί στα Γιάννενα για την Κυριακή, επειδη οι έρευνες βρισκονται στο κρισιμότερο σημειο.

Ο θείος του εξαφανισμένου σπουδαστή, Μάριος Μυρωνάκης, απηύθυνε σήμερα έκκληση σε οποιονδήποτε έχει πληροφορίες να τις αποκαλύψει. “Όποιος ξέρει κάτι να βγει και να μας το πει. Ο φόβος θα φύγει αλλά θα σωθεί μια ζωή”, λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκαλέσει στη διοίκηση της σχολής που φοιτούσε ο Βαγγέλης ανώνυμη επιστολή που εστάλη πριν από λίγες ημέρες και ήταν γεμάτη απειλές συνολικά για τους κρητικούς φοιτητές που φοιτούν εκεί.

Στο μεταξύ, η καταγγελία της Έλενας Ακρίτα, για παρέμβαση Κρητικού πολιτικού, προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης, αυτή τη φορά με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα.

Δικαιολογώντας την απόφαση του ο κ Μιχελογιαννάκης απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αυτή την κίνηση: Όπως υποστήριξε ο πρώτος είναι για να βοηθηθεί η εύρεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο δεύτερος για να δείξει σεβασμό στην αγωνία της οικογένειάς του και τέλος για να αρχίσει να ξαναχτίζεται, όπως υποστηρίζει, η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, που σήμερα είναι απαξιωμένο.

Ειχε προηγηθεί η αναφορά της Ελενας Ακρίτα, στον βουλευτή στην απάντησή της στα ΝΕΑ.GR: “Όσο για τον βουλευτή κ. Μιχελογιαννάκη που βγήκε ωρυόμενος – οι συνάδελφοι μου και εγώ δεν θα ξαναγράψουμε, χωρίς να του ζητήσουμε πρώτα την άδεια. Και μέχρι να νομοθετηθεί αυτό, ας κάνει καμιά απεργία πείνας μασουλώντας τα παξιμαδάκια του” έγραψε δεικτικά η κ. Ακρίτα.

με στοιχεία από zappit.gr – megatv.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ