ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ

Μήνυμα του μέλους της Π.Γ. Π. Ρήγα στη σημερινή νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος στη Λάρισα

????????????????????Η ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και ο έντονος προβληματισμός για τις μετεκλογικές εξελίξεις κυριάρχησαν στη σημερινή νομαρχιακή συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε παρουσία του μέλους της πολιτικής γραμματείας του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ικανοποιεί αιτήματα και ρουσφέτια.

Στη συνέλευση υπήρξε εισήγηση της ΝΕ με εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην οποία επισημαίνεται ότι για ποσοστό της τάξης του 1,5% ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία να έχει και τρίτο βουλευτή στο νομό. Παράλληλα επισημαίνεται η αύξηση της τάξης του 11% που σημείωσαν τα ποσοστά του κόμματος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 ενώ επιχειρείται και μια προσέγγιση των ποσοστών ανά δήμο από την οποία φαίνεται η αλματώδης αύξηση των ποσοστών του κόμματος σε σχέση με το 2012. Σε όλους τους δήμους η αύξηση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγαλύτερη των 10 μονάδων, αν και όπως επισημαίνεται στο δήμο Τυρνάβου που το κόμμα δεν είχε υποψήφιο βουλευτή θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα αφού σημειώθηκε το μικρότερο ποσοστό αύξησης σε σχέση με άλλους δήμους.

« Μεγάλο μειονέκτημα υπήρξε η έλλειψη υποψηφιότητας από την επαρχία Τυρνάβου με αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη επαρχία να υστερούμε έναντι άλλων κομμάτων με την έλλειψη αυτή», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση της Ν.Ε..

????????????????????Παράλληλα ασκείται κριτική και τη συμπεριφορά κάποιων οργανώσεων και αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Οφείλουμε να σταθούμε στο γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό ο κώδικας δεοντολογίας ο οποίος καθυστερημένα διαμορφώθηκε ,δεν τηρήθηκε με αποτέλεσμα να διαταράσσονται οι ισορροπίες μεταξύ των υποψηφίων. Σε συνάρτηση με αυτό το γεγονός ότι σε ορισμένες Ο.Μ. αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα ότι πριμοδοτήθηκαν αποκλειστικά συγκεκριμένοι υποψήφιοι έναντι των υπολοίπων».

Από την πλευρά του ο κ. Ρήγας στην εισήγησή του στάθηκε ιδιαίτερα στις πιέσεις που ασκούν στην κυβέρνηση οι δανειστές υποστηρίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, το μνημονιακό μπλοκ στη χώρα και οι Ευρωπαίοι είχαν στήσει σκηνικό πίεσης στη νέα κυβέρνηση θέλοντας να την κάνουν να υποκύψει σε πιέσεις και να δεχθεί τα μνημόνια.

Παράλληλα στήριξε τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη που σήμερα δέχεται πόλεμο λάσπης και μια άνευ προηγουμένου κατασυκοφάντηση.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα σε όλους όσοι επιδιώκουν κρατικοδίαιτες θέσεις λέγοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι το κόμμα δεν θα κρατικοποιηθεί και η κυβέρνηση δεν θα κομματικοποιηθεί. Το κόμμα θα στηρίζει τις παρεμβάσεις και τους αγώνες των κοινωνικών ομάδων, ελέγχοντας παράλληλα την κυβέρνηση. Δεν πρέπει να γίνει το κόμμα χώρος υποδοχής αιτημάτων ή ρουσφετιών.

Τέλος παραδέχθηκε ότι υπήρξαν και φάλτσα στα πρώτα βήματα της κυβέρνησης ενώ σημείωσε ότι και η συμφωνία με τους εταίρους δεν ήταν αυτή που θα επιθυμούσε 100% ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ