ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ: 4 ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

DCR45Τον Φεβρουάριο του 2000, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον καθιέρωσε τον Μάρτιο ως τον Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου. Έκτοτε, κάθε χρόνο το μήνα αυτό πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που αφορούν στη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια μορφή καρκίνου που μπορεί σε σημαντικό βαθμό να προληφθεί. Μια σημαντική παράμετρος προς την κατεύθυνση αυτή είναι οι διατροφικές μας συνήθειες.
Δείτε ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που πρέπει να βάλετε στη ζωή σας σήμερα κιόλας.

1. Αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την ομαλή γαστρεντερική λειτουργία και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης πολύποδα που μπορεί αργότερα να εξελιχθεί σε καρκίνο.

2. Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες προλαμβάνουν τις οξειδωτικές βλάβες που διευκολύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

3. Πιπερόριζα (τζίντζερ)
Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό με αντιφλεγμονώδη δράση κι έτσι μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα στο παχύ έντερο.

4. Γιαούρτι
Τα προβιοτικά του γιαουρτιού ενεργοποιούν το έντερο και διατηρούν την απαραίτητη ισορροπία στη μικροχλωρίδα του εντέρου.

onmed.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ