ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗςΤο στοιχείο – κλειδί που θα “ξεκλειδώσει” το μυστήριο του τι συνέβη την ημέρα της εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, αναζητούν αστυνομία και ιδιωτικοί ερευνητές, ένα μήνα μετά την εξαφάνιση του νεαρού φοιτητή.

Μπορεί να υπάρχουν μαρτυρίες και καταθέσεις για όσα είχαν συμβεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να δίνουν ένα στίγμα για το πόσο δύσκολα περνούσε ο Βαγγέλης μέσα στην σχολή, όμως μέχρι και χθες δεν είχε υπάρξει κάποιο σημαντικό στοιχείο που να δίνει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρίσκεται στα Ιωάννινα, απηύθυνε για μία ακόμα φορά έκκληση «σε όσους είδαν ή άκουσαν» να μιλήσουν έστω και ανώνυμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί ο Βαγγέλης να εξαφανίστηκε ως δια μαγείας.

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις διοικητικών κυρώσεων με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα της ΕΔΕ που διενήργησαν τρία στελέχη του με επικεφαλής τον νομικό σύμβουλο του Οργανισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο.

Ακολούθως το πόρισμα θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ιωαννίνων μαζί με την δικογραφία της υπόθεσης. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων έλαβαν συμπληρωματικές καταθέσεις από κάποιους σπουδαστές ενώ αναζητήθηκαν και κάποιοι άλλοι για να δώσουν κατάθεση για πρώτη φορά.

Το πόρισμα έχει βασιστεί σε δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις σπουδαστών, υπαλλήλων, καθηγητών, φυλάκων και μαγείρων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Αυτό που επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις επίσημες δηλώσεις που έχουν γίνει, είναι ότι πράγματι ο Βαγγέλης στην διάρκεια φοίτησης του στην σχολή είχε περάσει δύσκολα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς αυτή η χρονική περίοδος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου ήταν ακόμα πιο κατηγορηματικός στην δήλωση που έκανε καθώς όπως είπε από το πόρισμα «διαπιστώνονται πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς έλαβαν κυρώσεις μόνον σε περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υποδομή της Σχολής». Ο κ. Αποστόλου ζήτησε από την διοίκηση του Οργανισμού την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής με τον τελευταίο ωστόσο να δηλώνει άγνοια για τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα.

Νέες μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από την εκπομπή “Φως στο Τούνελ” επιβεβαιώνουν με ακόμα πιο δραματικό τόνο τα όσα βίωσε ο Βαγγέλης από κάποιους συμφοιτητές του. Το περιστατικό που περιγράφει μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει και κατάθεση, αφορά στην εβδομάδα μετά τις εθνικές εκλογές. Ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βαγγέλης ήταν πολύ κουρασμένος και απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις 03.00 τα ξημερώματα ενώ κοιμόντουσαν οι άλλοι για να μην του κλείσουν το νερό και παγώσει.

Όπως καταγγέλλει, Κρητικοί τον έδεσαν σε μία καρέκλα. Όταν ο Βαγγέλης προσπάθησε να φύγει, να κατέβει τις σκάλες και να πάει στο δωμάτιο του, ο ένας που κρατούσε ιμάντα στα χέρια, τον πέρασε από το λαιμό του και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης τον απέφυγε, κλειδώθηκε στο δωμάτιο του με τους υπόλοιπους να χτυπούν την πόρτα του. Την ίδια ώρα ανάστατες είναι οι οικογένειες των Κρητικών σπουδαστών που στοχοποιούνται για τα «καψώνια» σε βάρος του Βαγγέλη.

Πρόκειται για οικογένειες που ζουν σε χωριά του νομού Ηρακλείου. Επιμένουν ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καμία σχέση με την εξαφάνιση του Βαγγέλη, εκφράζουν την συμπαράσταση τους στην οικογένεια του, όμως από την άλλη δεν κρύβουν την οργή τους για τον διασυρμό που έχουν υποστεί, άδικα όπως λένε.

cretalive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ