ΚΛΟΠΕΣ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ KATAΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ζημιέςΗ Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει βανδαλισμούς αγνώστων σε χώρους πρασίνου του δήμου, κλοπές φυτών, και γενικά λανθάνουσες συμπεριφορές που χαλούν την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, ζητώντας από τους αναίσθητους αυτούς να σταματήσουν τις πράξεις τους. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων με συνεχή προσπάθεια, παρόλα τα ενδογενή προβλήματα, διατηρεί τόσο την ποιότητα όσο και την αισθητική κατάσταση του πρασίνου της πόλης σε ένα αξιοζήλευτο, σε σύγκριση με άλλες πόλεις, επίπεδο.

Με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε ορισμένες λανθάνουσες συμπεριφορές και πρακτικές που αφορούν την απαράδεκτη νοοτροπία ορισμένων πολιτών ως προς την αντιμετώπιση του φυτικού περιβάλλοντος της πόλης ως δημόσιο αγαθό. Αυτό γίνεται μέσα από πράξεις τόσο καταστροφής ή κλοπής των φυτών όσο και της συνολικής κηποτεχνικής εγκατάστασης. Επίσης,  ρυπαίνουν με ποικίλους τρόπους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της πόλης.

Τα παραπάνω αποτελούν φθορά δημόσιας περιουσίας, αύξηση του κοστολογίου εγκατάστασης, με τελικό αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το φυτικό – αισθητικό περιβάλλον της πόλης, το οποίο αποτελεί δημόσιο αγαθό για όλους τους δημότες – πολίτες.

Τα περιστατικά αυτά ανάγκασαν την υπηρεσία μας να προβεί στην παραπάνω επισήμανση – καταγγελία προσδοκώντας στην κατανόηση και ευαισθησία των πολιτών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε περίπτωση επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών – νοοτροπιών, η υπηρεσία θα προβεί στις ανάλογες κυρώσεις όπως προβλέπει ο νόμος”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com