ΈΚΚΛΗΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛ. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗςΒαρύ μήνυμα, λόγω της θέσης του, έστειλε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Πρώτα – πρώτα με την έκκληση του για επιστροφή των καταθέσεων έδειξε την ανάγκη ρευστότητας, ρίχνοντας βέβαια τις βολές του προς τον Γκίκα Χαρδούβελη.

”Πρέπει όλοι οι πολιτικοί, και οι μη πολιτικοί, να φέρουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, δίνουμε ένα αγώνα ύπαρξης και χρειάζεται και το 1 ευρώ αυτό ο αγώνα. Άλλο να είσαι σύμβουλος πρωθυπουργού και να τα βγάζεις έξω για να μη σε πιάσουν και άλλο να τα έχεις στο εξωτερικό από το 1912”.

Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για το σχέδιο της κυβέρνησης να φορολογήσει τους πλούσιους.

”Μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να υπάρξουν, μόνο φόρος στα υψηλά εισοδήματα που δεν είναι φόρος λιτότητας ούτε έκτακτος φόρος”.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κυβερνήσουμε, τόνισε αποκλείοντας έτσι τα ενδεχόμενα πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Πάντως ο Αλέκος Φλαμπουράρης φάνηκε αντίθετος για τις ιδιωτικοποιήσεις τόσο στα περιφερειακά αεροδρόμια όσο και στο Ελληνικό.

”Δεν ξεπουλάμε τα ασημικά. Βελτιώνουμε ό,τι μπορούμε σε συμβάσεις που έχουν προχωρήσει. Για τα αεροδρόμια δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, και δεν μπορούν να δοθούν πακέτο 14 αεροδρόμια σε μια εταιρεία που βασικός μέτοχος είναι κρατική εταιρεία της Γερμανίας.

Για το Ελληνικό υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για αξιοποίησή του με ήπια ανάπτυξη. Εγώ έχω μιλήσει για αξιοποίηση με συμμετοχή του ελληνικού δημόσιου, εμείς έχουμε το οικόπεδο οι άλλοι τα λεφτά, το παραχωρούμε με 50% – 50% τα κέρδη, όπως κάναμε με την αντιπαροχή. Όποιος θέλει να κάνει μονάδα να κάνει δικά του δίκτυα είναι ελεύθερος δεν μπορούμε να πωλήσουμε τη ΔΕΗ”.

Για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup ο υπουργός επικρατείας έβαλε τον χαρακτηρισμό ”ανακωχή”.

”Δεν γίνεται πια να παίζουμε με αυτή την ιστορία. Είναι υποχρεωμένοι να δουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν σε αυτή την πολιτική, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται κατανοητό, σταδιακά, δεν μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ