ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΗ Η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΆΝΗ

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών δήμου Ελασσόνας

χαΟ λαός και οι φορείς της Τσαριτσάνης θεωρούν πρόκληση και βάναυση προσβολή στους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας το 1943 και 1944 από τα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, την προσπάθειας παρουσίας εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στις 14 και 15 Μαρτίου στην Τσαριτσάνη. Ο λαός δεν ξεχνά τις εκτελέσεις, το πλιάτσικο και το κάψιμο ολόκληρων χωριών.

Οι ιδεολογικοί τους απόγονοι είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και για αυτό εξάλλου η ηγεσία τους είναι προφυλακισμένη, η δε βουλή των Ελλήνων έκοψε τη χρηματοδότηση της διότι θεωρεί ότι είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Η δημοκρατία δεν δείχνει καθόλου ανοχή στο Ναζισμό που τόσα δεινά σκόρπισε στους λαούς.

Για αυτό καλούμε τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία να αναθεωρήσου την στάση τους και να μην προσκαλέσουν τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις Μνήμης στην Τσαριτσάνη Σάββατο και Κυριακή 14-15/3.

Καλούμε το λαό της Τσαριτσάνης και της ευρύτερης περιοχής να παραστούν στις εκδηλώσεις για να τιμήσουμε όλοι μαζί τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες και να τις περιφρουρήσουμε από κάθε απόπειρα παρουσίας των ανεπιθύμητων εκπροσώπων της Μαύρης Χρυσής Αυγής.

Η ιστορία, τα πραγματικά γεγονότα μας οδηγούν και μας εμπνέουν και σήμερα. Σαν λαός, σαν Έλληνες… Τιμούμε και… Δεν ξεχνάμε…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ