ΑΤΥΧΗΣ Η ΦΡΑΣΗ ΠΕΡΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Επιστολή των μελών του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας «οι Αμυγδαλιές» στον Απ. Καλογιάννη

15ογυμνασιοΚύριε Δήμαρχε, στη πρόσφατη συνάντησή σας με τους Προέδρους των ΔΣ των συλλόγων Γονέων των 42ο και 44o Δημοτικών σχολείων, σχετικά με το συνεχιζόμενο πρόβλημα λειτουργίας του 15ου Γυμνάσιου Λάρισας παραβρεθήκαμε και εμείς δεδομένου ότι, όντας από την πρώτη στιγμή:

–              παρόντες σε κάθε φάση της διαδικασίας απόκτησης Γυμνάσιου αναφοράς των μαθητών της συνοικίας,

–              συνοδοιπόροι στην – για όσα χρόνια χρειάστηκε – μετακίνηση των μαθητών,

–              συμπρωταγωνιστές σε κάθε ενέργεια που έγινε για την ανέγερση του νέου κτηρίου,

–              συναγωνιστές σε κάθε υπέρβαση των δυσκολιών που πρόεκυψαν, και

–              συνομιλητές σε κάθε επαφή με κάθε αρμόδιο που έγινε, μέχρι την κατασκευή του νέου κτηρίου,

αποτελούμε διαρκές αρχείο των συμβάντων στην Συνοικία και έχουμε στην διάθεση μας όλα τα αριθμητικά εκείνα στοιχεία και δεδομένα  καθώς και την επεξεργασία αυτών, τα οποία τεκμηριώνουν τα επιχειρήματά μας.

Μοναδική κτητική αναφορά επί του θέματος του 15ου Γυμνασίου ήταν η δική μας, όπου κατά την ρήση του λόγου αναφέραμε ότι αισθανόμαστε σαν «να έχουμε κτίσει το σχολείο αυτό με τα ίδια μας τα χέρια». Καμία αναφορά σε ότι και να είπαν τα μέλη των ΔΣ των 42ο και 44o  δεν επιδέχεται καμία κτητική ερμηνεία, παρά μόνο η δική μας.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ατυχούς φράσης μας, που σας έδωσε αφορμή να σχολιάσετε ότι: «δεν πρέπει να υπάρχουν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις και κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το 15ο Γυμνάσιο δεν είναι σχολείο της Νέας Πολιτείας αλλά της Λάρισας» σας βεβαιούμε ότι ουδεμία ιδιοκτησιακή αντίληψη δεν έχουμε επί του εν λόγω κτηρίου. Η θέση μας δεν στηρίζεται σε «ιδιοκτησιακή αντίληψη» αλλά σε αντίληψη και γνώση της ιστορίας, σε βάθος χρόνου, και από την αρχή του όλου θέματος.

Ακολουθώντας τέλος την προτροπή σας να πέσουν οι τόνοι, και αφού τονίσουμε ότι αυτοί οι τόνοι απευθύνονται μόνο έναντι των συνεχών  αποφάσεων της Δ/νσης Β/θμιας Εκ/σης και μόνο έναντι αυτών, αναμένουμε την υποβολή της οριστικής πρότασης, πριν τοποθετηθούμε δημόσια – από τους εμπλεκόμενους φορείς – εμείς τελευταίοι όπως τα τρία τελευταία χρόνια τηρούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ