ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

αντυπαςΗ καθιερωμένη πανδημοτική  κατ΄ έτος γιορτή μνήμης του Μαρίνου Αντύπα θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στον Πυργετό, στο μνημείο του Αγωνιστή πλησίον της πλατείας  και ώρα 11:00 π.μ.. Παράλληλα , θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για    τον Μαρίνο Αντύπα στα σχολεία της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου στην       αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Κ. Ολύμπου 

ενώ για του αγρότες το Σάββατο το βράδυ θα γίνει ημερίδα που θα μιλήσουν  Ντ. Μπλιάτσιος, Γεωπόνος, Πρόεδρος “Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕ”για τις  « Συλλογικές δράσεις αγροτών» Και ο Σοφολόγης Δημ. , Γεωπόνος, Πρόεδρος Γεωπόνων Λάρισας «Πυλώνας 1 , νέα ΚΑΠ-Άμεσες ενισχύσεις » ,Πιχλιβάς Δημ. Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας «Νέοι αγρότες, σχέδια βελτίωσης».

Ο Μαρίνος Αντύπας ήταν υπέρμαχος των λαϊκών ελευθεριών και των φυσικών δικαιωμάτων του ανθρώπου, κυρίως των ανθρώπων του μόχθου. Αγωνίστηκε σ’ όλη του τη ζωή για την αφύπνιση του λαού, και μάλιστα των αγροτικών και εργατικών τάξεων, με αποτέλεσμα να πέσει θύμα δολοφονίας στον Πυργετό, στις 8 προς 9 Μάρτη του 1907. Το πρόγραμμα έχει ως εξής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου : 12:00 π. μ. Παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τον Μαρίνο Αντύπα στα σχολεία της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου στην    αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Κ. Ολύμπου  .

Σάββατο 14 Μαρτίου : 7:00 μ.μ. Ημερίδα για τους αγρότες στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Κ. Ολύμπου  .

Κυριακή 15 Μαρτίου : 11:00 π.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο δολοφονίας του Μαρίνου Αντύπα, οπού υπάρχει ο ανδριάντας του .

11:15 π.μ.: Κατάθεση Στεφάνων

11:25 π.μ. : Χαιρετισμός Δημάρχου

11: 35 π.μ.: Ομιλία για τον Μαρίνο Αντύπα.

11:45 π. μ.: Χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού ¨Βάϊος Μαλλιάρας ¨

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ