ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!

Ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών

πεκlarΣτις 10-03-2015 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με κύρια θέματα την έκδοση ανακοίνωσης για τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας και εισήγησης για τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ ενόψει της Γ.Σ. των Προέδρων.

Όπως είχαμε δεσμευθεί ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών, προσπαθήσαμε, χωρίς καμία παραταξιακή αυταρέσκεια και μέσα από σύνθεση απόψεων να υπάρξει ανακοίνωση για τη συνάντηση με το Υπ. Παιδείας και εισήγηση προς τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ. Δυστυχώς οι προσπάθειές μας απέβησαν άκαρπες. Ήταν χαρακτηριστική η φράση που διατυπώσαμε δηλώνοντας ότι «δεν φεύγουμε από το τραπέζι του Δ.Σ., αν δεν βγουν ανακοινώσεις».

Είναι πλέον σαφές ότι επιχειρείται η φίμωση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ως συλλογικού οργάνου που εκφράζει όλους τους συναδέλφους, μακριά από κομματικές και παραταξιακές περιχαρακώσεις ενώ υιοθετείται η πλήρης παραταξικοποίηση στη λειτουργία του Δ.Σ., ενός ιστορικού κλάδου, Όλα όμως τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης παραμένουν άλυτα.

Ενδεικτικά:

Η λιτότητα για τους εκπαιδευτικούς,  σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων π.χ. (ΔΕΗ, ένστολους), παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι μισθοί πείνας παραμένουν για όλους και οι νέοι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να αμείβονται με 629 ευρώ.

Οι εργασιακές μας σχέσεις δεν βελτιώνονται. Το ωράριο διδασκαλίας παραμένει στις 23 ώρες με επιπρόσθετες όλες τις εξωδιδακτικές ασχολίες.

Ο μισθός και ο βαθμός μας παραμένουν συνδεδεμένοι με την αξιολόγηση χωρίς να υπάρχει ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Επανατοποθέτηση στους βαθμούς μας σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας μας, δεν υπάρχει.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας δεν καταργούνται. Ακόμα και τα φετινά κενά δεν καλύπτονται.

Οι ήδη ελάχιστοι διορισμοί που ήταν προγραμματισμένοι για τη νέα σχολική χρονιά περικόπτονται.

Οι δαπάνες για την Παιδεία συνεχίζουν να μειώνονται.

Η ΤΕΕ συνεχίζει να υποβαθμίζεται.

Οι 50 καταργημένες ειδικότητες δεν έχουν επανασυσταθεί με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι που δίδασκαν σε αυτές να συνεχίζουν να βρίσκονται στον αέρα.

Οι υποστηρικτικές δομές (Π.Δ.Σ., ενισχυτική διδασκαλία, βιβλιοθήκες) ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Η Ειδική Αγωγή είναι εγκαταλελειμμένη.

Επίσης, είναι κοινά αποδεκτό ότι υπήρξε σειρά πολύ σημαντικών πολιτικών – συνδικαλιστικών γεγονότων που έχουν συμβεί το 2015.

Οι δυνάμεις που ηγούνται του Δ.Σ. , στις παραταξιακές τους ανακοινώσεις δηλώνουν υπέρμαχοι των διεκδικήσεων του κλάδου και αυτό αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ.

Παρακάτω παραθέτουμε το σύνολο σχεδόν των ανακοινώσεων που έχει βγάλει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για το 2015:

Επικαιροποιημένος κατάλογος θεάτρων, κινηματογράφων και εκδ. οίκων που δέχονται την κάρτα μέλους της ΟΛΜΕ.

Διαδικασία χορήγησης από τις ΕΛΜΕ των καρτών του ΟΑΣΑ – Τηλεφωνικός κατάλογος ΕΛΜΕ.

Τελικός κατάλογος θεάτρων, κινηματοράφων και εκδ. οίκων που δέχονται την κάρτα μέλους της ΟΛΜΕ.

Ημέρες πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας καθηγητών Απρίλης – Μάης 2015.

Προφανώς, από θέατρο πάμε καλά!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ