RUN GREECE: ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ

rungreece3Έχοντας ως ύψιστη αποστολή την ενίσχυση του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο πρόσφατα ξεκίνησε στη Λάρισα τη λειτουργία του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 29 Μαρτίου στη Θεσσαλική πρωτεύουσα, η επιτυχημένη διοργάνωση αγώνων δρόμου μαζικής συμμετοχής RUN GREECE που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τη χορηγική υποστήριξη της WIND Ελλάς.

Με τη Λάρισα να αποτελεί την «πόλη των ρεκόρ» όπως αυτό προκύπτει τόσο από τις επιδόσεις, όσο και από τη συμμετοχή των πολιτών, ο πήχης για το επικείμενο RunGreeceτης Λάρισας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, ανεβαίνει υψηλότερα. Τα δε στοιχεία, είναι εξόχως ενθαρρυντικά καθώς ήδη οι συμμετοχές έχουν φθάσει τις 600, αυξημένες κατά 125% με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Φέτος η διοργάνωση της Λάρισας προβλέπει τη διεξαγωγή δύο αγώνων απόστασης 5 και 10χλμ αλλά και αγώνα παιδιών ενός χιλιομέτρου, με την εκκίνηση και τον τερματισμό να γίνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ταυτόχρονα με τον μεγάλο αγώνα, έχουν προγραμματιστεί τρεις παράλληλες δράσεις. Το Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας και φέτος με δύο ορχήστρες θα συμμετέχει στην Κεντρική πλατεία. Στο Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ζωγραφικής. Εκεί, τα παιδιά που θα προσέλθουν να λάβουν τους αριθμούς συμμετοχής στον αγώνα το Σάββατο, θα ζωγραφίσουν θέματα τα οποία θα έχουν σχέση με το RunGreece, τον πολιτισμό και αθλητισμό. Επίσης στο Μύλο του Παππά, θα παρουσιαστεί το Kidsathletics. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα με εντυπωσιακά αποτελέσματα, έχοντας ως στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού, στα πλαίσια του αναλυτικού εκπαιδευτικού προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ