ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ, Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΔ

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τη ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ

νδ“Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών του Ιανουαρίου αναδεικνύει  μια ξεκάθαρη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικράτηση αυτή επήλθε τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο”, αναφέρει το κείμενο της αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος που έκανε η ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι απόρροια του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος των τελευταίων πέντε χρόνων, και των ξεκάθαρα, ναι μεν υποχρεωτικών, αλλά αντικοινωνικών μέτρων φέρνοντας την πλέον βίαια δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε κράτος- μέλος της ΕΕ.

Παράλληλα στο κείμενο αναφέρονται και τα εξής:

“Η υποχρεωτική συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να αποτραπεί η χρεωκοπία, οδήγησε στην οριστική αποκοπή των σχέσεων μας, με το δυναμικό και παραδοσιακό μεσαίο χώρο. Η συγκυβέρνηση αυτή έδωσε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ως ένα ενιαίο πολιτικό φορέα που επέβαλε τις επιταγές της τρόικας και των ευρωπαϊκών θεσμών χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει το μέγιστο εθνικό συμφέρον.

Η μνημονιακή πολιτική που αρκετοί Υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν ένθερμα, έδωσε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να διαφαίνεται ως η μοναδική εναλλακτική λύση για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, παρόλο  που σήμερα αποδεικνύεται ότι συνεχίζεται, η υποστήριξη των ίδιων πολιτικών από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Κατά τη διάρκεια των δυόμιση τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες είχαν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και έπειτα.  Παρήχθησαν εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα με την δημιουργία πλεονασμάτων, μηδενισμού των  ελλειμμάτων, εξορθολογισμού και μείωσης των Δημόσιων δαπανών.

Εφαρμόστηκε το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, αναδιαρθρώθηκαν οι βασικές λειτουργίες του κράτους, όπως Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, ηλεκτρονικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών κ.α. δίνοντας την δυνατότητα στην χώρα να προχωρήσει στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης για την οριστική επίλυση του χρέους και την έξοδο μας από τα μνημόνια.

Δυστυχώς, τόσο κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης όσο και στην προεκλογική περίοδο αυτές οι πολιτικές ενέργειες δεν επικοινωνήθηκαν σωστά.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών  (ανεργία, μείωση εισοδημάτων, υπέρμετρη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, ΕΝΦΙΑ)  σε συνδυασμό με την παροχολογία και τη λαϊκίστικη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν ένα αρνητικό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον. Ο μοναδικός τρόπος ανάκτησης την πρωτοβουλιών ήταν η επικοινωνία με την παραδοσιακή μας βάση, αλλά και η διεκδίκηση του εθνικού οράματος.   Αντιθέτως παρουσιάσαμε φοβικά διλλήματα, εγκλωβιστήκαμε  σε μία «μάχη χαρακωμάτων», επενδύσαμε στο να πείσουμε στο «τι» δεν θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το «τι» κάναμε και «τι»  θα κάναμε την επόμενη μέρα μέσω του εξαιρετικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την επόμενη τετραετία που ανακοινώθηκε από τον π. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σε επίπεδο νομού Λάρισας, το αποτέλεσμα των εκλογών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτά της επικράτειας. Η προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού στην Λάρισα δεν ανέδειξε την δυναμική της παράταξης στον Νομό καθώς οι επιλογή του χώρου ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Επίσης οι προεκλογικές εξαγγελίες για την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς τεράστια ευθύνη φέρει ο πρώην Υπουργός κος Γεώργιος Καρασμάνης.

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να καταστήσει σαφές σε όλους ότι είναι η παράταξη της ευρωπαϊκής διασφάλισης και των μεγάλων εθνικών επιλογών, βάζοντας ακόμα και σήμερα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και δίνοντας έμφαση στην νέα γενιά που θα αποτελέσει τον  θεματοφύλακα των αρχών και αξιών της παράταξης μας”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com