ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΙΛΕΛΕΡ«Η ΕΟΑΣΝΛ καλεί σε μαζική συμμετοχή τους Αγροτικούς Συλλόγους, που συμμετέχουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας για την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Κιλελέρ στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων», αυτό τονίστηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρίζο Μαρούδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Μαρούδας και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΕΟΑΣΛ σημείωσαν ότι οι αγρότες τιμούν αγωνιστικά την 105η  επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ, συνεχίζοντας με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα  τον αγώνα των κολίγων.

«Η εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ παραμένει και σήμερα επίκαιρη, στέλνει μήνυμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους πιο μαζικά, πιο μαχητικά να διεκδικήσουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στέλνει μήνυμα ότι με τους αγώνες, την σύγκρουση την ανατροπή μπορούν να υπάρχουν κατακτήσεις, γιατί κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος, μόνο ο αγώνας που δεν έγινε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα μειώθηκαν.  Οξύνονται καθημερινά, μας οδηγούν σε αδιέξοδα, στην φτώχεια,  την εξαθλίωση, τον αφανισμό.

«Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει.

Παλεύουμε για άμεσες λύσεις στα προβλήματα μας, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας και όχι υποσχέσεις σε «βάθος χρόνου» γιατί σήμερα η ΚΑΠ μειώνει μέχρι 45% τις ενισχύσεις ως το 2019, σήμερα ισχύει η άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, τώρα υπάρχουν οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που δικαιούνται οι αγρότες οδηγούν στην αδυναμία καλλιέργειας της γης και έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Τα χαράτσια, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές και απλήρωτες παραγωγές, το εμπάργκο στην Ρωσία οδηγούν σε αδιέξοδο χιλιάδες παραγωγούς», έστειλε το σαφές μήνυμα ο κ. Μαρούδας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή παίρνει ως «εσωτερικό δανεισμό» τα αποθεματικά ακόμα και από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ, κρύβοντας ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα.  Και αυτό τη στιγμή, που είναι ακόμη απλήρωτοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την Εξισωτική αποζημίωση, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο Βαμβάκι, δεν έχουν πάρει την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, δεν έχουν πληρωθεί για τα Προγράμματα Βιολογικής γεωργίας, για τη Απονιτροποίηση και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες, κλπ.

Τέλος ο κ. Μαρούδας υποστηρίζοντας ότι οι αγώνες δεν μετριούνται μόνο με το τι παίρνεις στο χέρι κάθε φορά αλλά με το αν βάζουν εμπόδια στην αντιαγροτική πολιτική που βιώνουμε, ανακόπτουν την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας, προετοιμάζουν τους νέους αγώνες ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικήσουν και να ικανοποιήσουν τα αιτήματα επιβίωσης, κάλεσε για μια ακόμη φορά τους αγρότες την Κυριακή 15 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι, οργανωμένα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο  Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ