ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ 14-15 ΜΑΡΤΙΟΥ

VT67Με ένα έντονο και ηχηρό μήνυμα, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών καλεί τους καταναλωτές σε καθολικό μποϊκοτάζ για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαρτίου.

Με σκληρή γλώσσα αναφέρουν ότι εδώ και δύο χρόνια περίπου οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν κατρακυλήσει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και μόνο στην Κύπρο κόλλησαν στα ύψη, καταγγέλλοντας ότι υο κράτος δείχνει ολιγωρία και, με τη συμπεριφορά του, ευνοεί όλων τα συμφέροντα εκτός από τους καταναλωτές.

Παράλληλα καλούν, αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας, να μην πατήσει κάνεις το πόδι σου σε κανένα εμπορικό χώρο και να αποφύγουμε τελείως κάθε αγορά. Χαρακτηριστικά προτρέπουν «. Σε καλούμε να αντισταθείς, να μην αγοράσεις καύσιμα, ψωμί, γάλα και οτιδήποτε άλλο»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών

Αγαπητέ καταναλωτή – Αγαπητή καταναλώτρια,

Στο χαρτί σου αναγνωρίζουν 8 απλά και αυτονόητα δικαιώματα. Την ίδια στιγμή όμως αυτά στην πράξη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν γίνονται σεβαστά.
Κάτω από τον μανδύα της ελεύθερης αγοράς σε παραμυθιάζουν. Προσπαθούν να σε αποχαυνώσουν, να σου εμπεδώσουν την νοοτροπία του – αφού δε γίνεται αλλιώς – να αποδέχεσαι τα πάντα αδιαμαρτύρητα, να πληρώνεις όσα σου ζητούν και να σιωπάς.

Την αχαλίνωτη ακρίβεια, την απάτη και την αισχροκέρδεια στην αγορά τις συναντάς παντού καθημερινά και όλο και πιο έντονη. Έχουν, δυστυχώς, καταστεί τα μόνα γνωρίσματα του ψεύτικου ανταγωνισμού που σου επαγγέλλονται. Σε ένα κράτος που παρασιτεί στο σβέρκο σου, που το ίδιο σε οδήγησε στη φτώχεια, την παρακμή και τη δυστυχία βιώνεις τον καθημερινό σου Γολγοθά στην αγορά απροστάτευτος και έρμαιο στα χέρια κάποιων που σε εκμεταλλεύονται χωρίς αναστολές και χωρίς εμπόδια.

Δεν αρκεί που σε οδήγησαν στην ανεργία, στην μείωση εισοδημάτων και στην εξαθλίωση, τα τελευταία χρόνια υφίστασαι ολοένα και μεγαλύτερη και πιο άγρια οικονομική επίθεση. Ζεις καθημερινά την επώδυνη αφαίμαξη της τσέπης σου από ένα παντοειδές φάσμα φόρων, αλλά και από τη δράση του κάθε επιτήδειου ιδιώτη ή καρτέλ στην αγορά που δρα ανενόχλητα και χωρίς τιμωρία. Διαπιστώνεις την καθημερινή υποχώρηση της αγοραστικής σου ικανότητας και της ποιότητας ζωής, της δικής σου και των παιδιών σου, χωρίς να έχεις διέξοδο.

Με πρόφαση τις αυξήσεις στα καύσιμα, στα εργατικά, στο ρεύμα και στις πρώτες ύλες, τα προηγούμενα χρόνια οι πάντες ανέβασαν ασταμάτητα και ανεμπόδιστα τις τιμές σε όλα τα προϊόντα. Ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί, το γάλα και τα παράγωγα τους σε βαθμό που η Κύπρος σημείωσε ρεκόρ ακρίβειας στην ΕΕ.

Εδώ και δύο χρόνια περίπου οι τιμές στα είδη αυτά έχουν κατρακυλήσει σε όλες τις χώρες της ΕΕ και μόνο στην Κύπρο κόλλησαν στα ύψη, Στην Κύπρο η τιμή του ρεύματος μειώθηκε σημαντικά και τα εργατικά επίσης. Ακόμα και στα καύσιμα, παρά την τόση κοροϊδία και τις παρανομίες σημειώθηκε κάποια μείωση. Δυστυχώς όμως οι τιμές στο ψωμί και στο γάλα έμειναν σε άπιαστα ύψη με αποτέλεσμα να είναι από τριπλάσιες μέχρι και πενταπλάσιες από αυτές στις πλουσιότερες χώρες της ΕΕ όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία κ.ά.

Το κράτος δείχνει ολιγωρία και, με τη συμπεριφορά του, ευνοεί όλων τα συμφέροντα εκτός από σένα. Οι υπηρεσίες του που εσύ πληρώνεις και που έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν το ανταγωνιστικό πλαίσιο και να σε προστατεύουν, προφασίζονται διάφορα και κάθε φορά σε αποστομώνουν με το ότι δήθεν δεν μπορεί να γίνει τίποτε.

Είναι λοιπόν καιρός, δεν έχεις και άλλη επιλογή, να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου. Να σηκώσεις όρθιο το παράστημα και να σφίξεις τη γροθιά σου. Να ξεσηκωθείς και να δείξεις στους κερδοσκόπους και στους εκμεταλλευτές σου ότι έχεις δύναμη και ΜΠΟΡΕΙΣ! Να απαιτήσεις με τη στάση σου από το κράτος να μεριμνήσει για τα δικά σου δικαιώματα και συμφέροντα και να σε προστατεύσει από τα καρτέλ.

Στις 15 του Μαρτη, όπως έχει καθιερωθεί, γιορτάζεται η Μέρα των Καταναλωτών. Εμείς, η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής αρνηθήκαμε να «γιορτάσουμε» μέσα σε κλειστές αίθουσες με ομιλίες ανούσιες. Αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά μαζί σου, σε μια πρωτότυπη γιορτή. Αποφασίσαμε να σε καλέσουμε, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 του Μάρτη, να γιορτάσεις με ένα πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο.
Σε καλούμε να συμμετάσχεις στο 2ο Παγκύπριο Καθολικό Μποϋκοτάζ, με πλήρη αποχή από αγορές και με καθολική στάση πληρωμών ακόμα και στο κράτος. Σεκαλούμε να αντισταθείς, να μην αγοράσεις καύσιμα, ψωμί, γάλα και οτιδήποτε άλλο.

Σε καλούμε, αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας, να μην πατήσεις το πόδι σου σε κανένα εμπορικό χώρο και να αποφύγεις ΤΕΛΕΙΩΣ κάθε αγορά. Αφιέρωσε αυτές τις μέρες σε σένα και στην οικογένεια σου. Έβγα στη φύση να χαρείς την άνοιξη.
Δείξε επί τέλους Κυπραίε, ότι ΘΕΛΕΙΣ και ΜΠΟΡΕΙΣ! Ότι δε θα επιτρέψεις πλέον σε κανένα να υποτιμά τη νοημοσύνη σου, να σε κοροϊδεύει και να σε εκμεταλλεύεται. Μόνο για δύο μέρες, να μποϊκοτάρεις πλήρως την αγορά. Είναι πολύ μικρό βήμα αλλά πίστεψε πως είναι πολύ σημαντικό για να στείλεις τα μηνύματα σου προς κάθε κατεύθυνση.

Πίστεψε πως η δύναμη σου στην αγορά είναι μεγάλη, σημαντική και αποτελεσματική. Κάνε την να χαλάσει τα κατεστημένα και να φέρει την αλλαγή. Η απόφαση να τη χρησιμοποιήσεις είναι δική σου. Δώσε ένα δείγμα της αγανάκτησης και της αποφασιστικότητας σου. Σε καλούμε να ξεσηκωθείς και να δώσεις το μήνυμα σου προς κάθε κατεύθυνση, την Κυβέρνηση, τη Βουλή και σε όλους όσοι θέλουν τα λεφτά σου αλλά δε σε σέβονται. Στείλε τους το μήνυμα ότι δεν θέλεις πια και δεν δέχεσαι την εκμετάλλευση.

Καλούμε επίσης τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών και τα Γραφεία Καταναλωτών όλων των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων να συμμετάσχουν μαζί μας και να προτρέψουν τα μέλη τους και όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν ενεργά στο μποϋκοτάζ.

Αγαπητέ καταναλωτή – Αγαπητή καταναλώτρια,

Βάλε τέρμα στη συνεχώς αυξανόμενη όρεξη κάποιων να κλέβουν τον μόχθο σου και να δολοφονούν το μέλλον των παιδιών σου. Βάλε τέλος στη ληστεία της τσέπης και στην ταπείνωση της αξιοπρέπειας σου.

ΘΕΛΕΙΣ και ΜΠΟΡΕΙΣ!

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου είναι η δική σου μέρα.

ΚΥΠΡΙΕ ΠΟΛΙΤΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΉ ΜΗΝ ΟΛΙΓΟΡΉΣΕΙΣ!
ΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ!

cyprusnews.eu

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ