ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΉΛΙΟΥ» ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΑΛΕΛΗ

malelis1352190734OΣύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη  «Στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου», την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο θέατρο ΟΥΗΛ (Α. Γαζή & Κουμουνδούρου).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να φωτίσει με ελπίδα τις καρδιές των ανθρώπων που υποφέρουν από τη μάστιγα της εποχής, την κατάθλιψη, να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους και να αντλήσουν

δύναμη για να πολεμήσουν και να τη νικήσουν.

Θα μιλήσουν ο Κυριάκος Ντούμος-δημοσιογράφος, στιχουργός και ο Φώτης

Βασιλείου-γενικόςδιευθυντής White Space & New Media Studies.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Σωτήρης  Πολύζος.

Το βιβλίο

Το τέρας νικιέται; Είναι η κατάθλιψη γένους θηλυκού; Τη γνώρισα σε μια ημερίδα με θέμα την κατάθλιψη. Όταν τελειώσαμε, με πλησίασε για να μου μιλήσει. «Ρίτα Αλεξίου» μου συστήθηκε, κι εγώ ένιωσα αμέσως το ανεξήγητο συναίσθημα που υμνούν οι ποιητές και καταριούνται οι ιεροεξεταστές. «Έχω συνεχώς κρίσεις πανικού» μου είπε και κοίταξε γύρω της. Ήταν όμορφη ή, τουλάχιστον, έτσι μου φάνηκε. «Αυτό νιώθατε κι εσείς;» με ρώτησε. «Ναι» της απάντησα. «Πόσα χρόνια;» «Από τότε που υπάρχω». «Θέλεις να βρεθούμε;». «Ναι» μου έγνεψε. Και μου άλλαξε τη ζωή.

Μπορεί μια επιτυχημένη γυναίκα να έχει κατάθλιψη; Πώς τη βιώνει; Το καθημερινό ταγκό με τον θάνατο υποχωρεί; Ο Μαύρος Ήλιος χλωμιάζει μπροστά στην ελπίδα της

ανατολής; Μέσα από τη ζωή της Ρίτας, παρακολουθούμε βήμα βήμα μια γυναίκα να πορεύεται στη σκιά του Μαύρου Ήλιου αναζητώντας τη λύτρωση

Ο συγγραφέας

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος και από το 2002 έως σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR CHANNEL. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων. Από το 1977 έως το 1982 εργάστηκε στην εφημερίδα Καθημερινή. Για το διάστημα 1982 έως 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και παράλληλα αρθρογραφούσε στον Ελεύθερο τύπο στον οποίο εργάστηκε από το 1988 έως το 1991.

Εργάστηκε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σαν Αρχισυντάκτης από το 1988 έως το 1991 ενώ από το 1991 έως το 1993 διετέλεσε Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στο MEGA CHANNEL. Από το 1993 έως το 2002 εργάστηκε ως Διευθυντής Ειδήσεων αλλά και Διευθυντής Προγράμματος στον Alpha και στον ΣΚΑΪ.

Κατά τη θητεία του στο ΣΚΑΪ εισήγαγε για πρώτη φορά τα «παράθυρα διαλόγου» στην ελληνική τηλεόραση. Είναι συντάκτης του βιβλίου «Στιγμές Τηλεόρασης» και συνεχίζει την συγγραφική του πορεία συγγράφοντας νέα βιβλία δημοσιογραφίας. Έχει αρθρογραφήσει για τις εφημερίδες Κυρ. Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος, Απογευματινή και Παρασκευή+13 ενώ ως φοιτητής υπήρξε αρθρογράφος στα περιοδικά ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και ΦΟΙΤΗΤΗΣ. Είναι αρθρογράφος στις ιστοσελίδες aixmi.gr και lay-out.gr. Από το 2009 έως σήμερα διδάσκει και διευθύνει τη New Media Studies.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ