ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ Γ. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗΣ

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑςΣτο νοσοκομείο της Λαμίας μεταφέρθηκαν οι απεργοί πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας και Γιώργος Σοφιανίδης. Οι κρατούμενοι των φυλακών του Δομοκού, που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 2 Μαρτίου, μετά από γνωμάτευση των γιατρών Λίνας Βεργοπούλου και Σπύρου Σακκά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι δύο απεργοί πείνας, σε επιστολή που είχαν συντάξει από κοινού, ζητούσαν μεταξύ άλλων την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, υψίστης ασφαλείας.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Γιώργος Σοφιανίδης, μετά από απόφαση των γιατρών που τους εξέτασαν στο Δομοκό, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου παρέμειναν για τέσσερις ώρες περίπου.

Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, ενώ ταυτόχρονα παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά πήραν το δρόμο της επιστροφής και λίγο μετά τις 10:00΄ το βράδυ ήταν και πάλι στα κελιά τους, στις φυλακές του Δομοκού.

Η μεταγωγή των κρατουμένων έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ πρόσθετα μέτρα φύλαξης είχαν παρθεί από την αστυνομία κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο Λαμίας.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ