ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΙ

DSC_0064Τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα επισκέφθηκαν χθες 11/3/2015 εκ μέρους της Περιφερειακής Κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία» ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Πουτσιάκας και ο υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές κ. Νίκος Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Αθήνα ο κ. Γούλας, για το μέλλον των ΤΕΙ.

Ο κ. Γούλας αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε, ως μέλος τριμελούς αντιπροσωπείας των Προέδρων των ΤΕΙ, στη Βουλή, με βουλευτές όλων των κομμάτων, όπου διατύπωσαν την θέληση των ΤΕΙ για αναβάθμισή τους και για το αίτημά τους προς το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να μπορούν τα ΤΕΙ να παρέχουν διδακτορικά. Ενημέρωσε πως το γεγονός ότι τα ΤΕΙ δεν διαθέτουν ικανό αριθμό μονίμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού, οφείλεται στην πολιτική που επικρατούσε όλα τα προηγούμενα χρόνια, από ιδρύσεως των ΤΕΙ, για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, με αξιόλογη εκπαιδευτική εμπειρία, προκειμένου να διασφαλίζεται η σύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και της παραγωγής.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είναι και καθηγητής του ιδρύματος, παρατήρησε πως μετά από μια πενταετία «παγώματος» προκηρύξεων νέων θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού και συνεχών μειώσεων των πιστώσεων για τα ΤΕΙ, άρα και των σχετικών κονδυλίων για πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, η προσπάθεια πρέπει να είναι τώρα για ανάπτυξη, μέσω της σταδιακής αύξησης των σχετικών κονδυλίων και της στελέχωσης με νέα μέλη Ε.Π.

Ο κ. Πουτσιάκας ανέφερε πως το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι καταξιωμένο στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών λόγω του υψηλού επιπέδου κατάρτισης των αποφοίτων του και λόγω του αξιόλογου εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που παράγει. Εξέφρασε την ανησυχία του για δημοσιεύματα του τύπου που αναφερόταν σε ενδεχόμενη κατάργηση των ΤΕΙ και τόνισε πως αντιθέτως πρέπει να επιδιωχθεί η αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη όλων των σχολών και τμημάτων, σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας, ώστε να ανταποκρίνεται στην υψηλή αποστολή του, αλλά και να δικαιώνεται ο τίτλος του ως «ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Η «Οικολογική Θεσσαλία» εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα του ΤΕΙ, ώστε με ένα αναβαθμισμένο ρόλο να συνεισφέρει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ