ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

δημητρακόπουλοςΜε κείμενο στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Γιώργος Δημητρακόπουλος επιτίθεται ουσιαστικά στον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας «Ελευθερία» για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα θέματα μισθοδοσίας των εργαζομένων και γενικά για τη συμπεριφρά του απέναντί τους. Στο κείμενο με τίτλο «Νέα θύελλα στην εφημερίδα “Ελευθερία”», ο Γ. Δημητρακόπουλος αναφέρει:

«Ως προσπάθεια αιφνιδιασμού από  την πλευρά της διοίκησης μετέφρασαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας την κίνηση να κληθούν το απόγευμα της Τετάρτης να επιλέξουν μέσω …ψηφοφορίας, ποιο είδος περικοπών προτιμούν για τη μείωση των μισθών τους.

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Γ. Μιχαλόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους  να τοποθετηθούν μεταξύ της προτεινόμενης μείωσης των μισθών τους κατά 12,5% ή μειώσεων μισθών σε μικρότερο ποσοστό, σε συνδυασμό με απολύσεις και διαθεσιμότητες. Στην ουσία η διοίκηση της εφημερίδας προσπάθησε να μεταβάλλει τις συλλογικές συμβάσεις σε ατομικές, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από ενάμιση χρόνο περίπου η συλλογική σύμβαση είχε μετατραπεί αυτοδικαίως με τη διαδικασία της μετενέργειας.

Οι εργαζόμενοι,οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν σχέση πολλών ετών με την εφημερίδα, αντέδρασαν με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να παίρνουν ομόφωνη απόφαση μη συμμετοχής στην ψηφοφορία, κάτι που οδήγησε τελικά στην ακύρωση της διαδικασίας. Είναι προφανές ότι η διεύθυνση της» Ελευθερίας» προσπάθησε στην ουσία να προκαταλάβει τις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά από την πλευρά της κυβέρνησης, αποσπώντας την “οιονεί” συναίνεση των εργαζομένων,γεγονός που αν τελικά συμβεί θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εικόνα της εφημερίδας .

Τέτοιες προσπάθειες είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της “Ελευθερίας” Γ. Μιχαλόπουλος δεν έχει καμία σχέση με το δημοσιογραφικό επάγγελμα αλλά και με την ιστορία της εφημερίδας συνεπώς επιλέγει τακτικές που λόγω των αντιδράσεων και των συζητήσεων που προκαλούν πλήττουν το κύρος της ιστορικής εφημερίδας της πόλης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ