ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Παρέμβαση του Β. Κόκκαλη στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό

FullSizeRender-1Η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων και των μηχανικών δυσκολεύονται ή ακόμα και αδυνατούν να καταβάλουν τις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές τους, με αποτέλεσμα να στερούνται ακόμη και το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και τον κίνδυνο ασκήσεως ποινικών διώξεων σε βάρος τους.

Με υπόμνημα που κατέθεσαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και δικηγόροι κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Νίκος Μαυραγάνης, επήλθε νομοθετική ρύθμιση και παράταση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής κάλυψης μέχρι 29/2/2016 αμφότερων των κατηγοριών των μη ασφαλιστικά ενήμερων και συγκεκριμένα των δικηγόρων από το ΤΑΝ/ΕΤΑΑ και των πολιτικών μηχανικών και λοιπών ασφαλισμένων του ΤΣΜΕΔΕ από το ΕΤΑΑ.

Με δήλωση του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης χαιρετίζει την παραπάνω εξέλιξη και τα άμεσα αντανακλαστικά του αρμόδιου υπουργού και τονίζει χαρακτηριστικά: «Σίγουρα μια επαγγελματική κατηγορία η οποία επλήγη βάναυσα από τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιαίτερα των δικηγόρων και των μηχανικών, κάποιοι εκ των οποίων, παρά την θέληση τους, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Θεωρώ ότι η Πολιτεία είχε ηθική υποχρέωση να τους εξασφαλίσει το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, από την στιγμή που η κοινωνική πολιτική είναι κυρίαρχο στοιχείο της σημερινής συγκυβέρνησης και ορθά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημ. Στρατούλης υιοθέτησε την πρόταση μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ