ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

εμποροϋπαλΤην Κυριακή 15 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση του σωματείου υπαλλήλων – εμποροϋπαλλήλων, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

“Στον κλάδο του εμπορίου, όπως και σε όλους τους κλάδους, παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση, παρά την εναλλαγή της κυβέρνησης. Η «επόμενη μέρα» είναι ίδια με την προηγούμενη. Ο αντίπαλος μας είναι ακόμα εδώ!  Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το «εργατικό κόστος» για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της επέκτασης των ελαστικών μορφών εργασίας, των απολύσεων, η απλήρωτη εργασία, σε μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις του κλάδου.

Καμιά αναμονή. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση για τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, το ασφαλιστικό, για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

Διεκδικούμε:

  • Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! – Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.

Τα αιτήματά μας απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, δίνουν περιεχόμενο στον αγώνα για το επόμενο διάστημα.

Η οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ