ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

λαρισαΑναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων http://www.larissa-dimos.gr/new/index.asp?cat=121&itm=9797, σχέδιο περίληψης της δεύτερης φάσης του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ Λάρισας, που εκπονείται από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με  το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής (ΕΤΟΥΣΕΠ) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια, που ως στόχο έχει η πόλη και συνολικά ο Δήμος μας να αποκτήσει, βάσει επιστημονικής μεθοδολογίας  και προσέγγισης,  «ταυτότητα» για τον τουρισμό, τον πολιτισμό με κατεύθυνση την εξωστρέφεια της πόλης.

Η πρόταση που εκπονήθηκε τίθεται σε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, που αποσκοπεί στην εμπλοκή φορέων, συλλογικοτήτων, των κατοίκων της πόλης αλλά και οποιουδήποτε έχει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει, στη συζήτηση για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και τη βελτίωση των μειονεκτημάτων της Λάρισας.

Τα σχετικά κείμενα έχουν αποσταλεί σε φορείς της πόλης, ενώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει με ηλεκτρονική αλληλογραφία τις απόψεις του επί της περίληψης της μελέτης στη διεύθυνση diavouleysh1@larissa-dimos.gr.

Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει:

“Αγαπητοί συμπολίτες, καθημερινά ολοένα και περισσότεροι κατανοούν ότι η πορεία της πόλης και του Δήμου μας προς το μέλλον, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, απαιτούν συνεργασία, διάλογο, συνέργεια και κυρίως σαφή στόχευση.

Το κείμενο που παρουσιάζεται σήμερα προς διαβούλευση αποτελεί ένα πρώτο πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων  στη συνολική προσπάθεια που πραγματοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής (ΕΤΟΥΣΕΠ) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διαδικασία της εκπόνησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάρκετινγκ Λάρισας.

Πρόκειται στην ουσία για μια σημαντική προσπάθεια, που ως στόχο έχει η πόλη και συνολικά ο Δήμος μας να αποκτήσει, βάσει επιστημονικής μεθοδολογίας  και προσέγγισης,  «τουριστική ταυτότητα».

Η πρόταση που εκπονήθηκε τίθεται σε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, που αποσκοπεί στην εμπλοκή φορέων, συλλογικοτήτων, των κατοίκων της πόλης αλλά και οποιουδήποτε έχει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει, στη συζήτηση για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και τη βελτίωση των μειονεκτημάτων της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικασία διαβούλευσης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχολιάσουν:

Α) τις βασικές κατευθύνσεις που προδιαγράφονται από το σχέδιο μάρκετινγκ

Β) την ταυτότητα και τις ομάδες στόχους.

Γ) τα εξειδικευμένα πακέτα προώθησης της ταυτότητας και της εικόνας στις ομάδες στόχους

Αγαπητοί συμπολίτες,

με αυτές τις σκέψεις  σας καλώ να καταθέσετε  με ωριμότητα και σαφήνεια τις απόψεις σας, που θα βοηθήσουν όλους μας – Δήμο και επιστημονική ομάδα- να αποκτήσει ο Δήμος μας «σαφές στίγμα» και «ταυτότητα», σε ένα απαιτητικό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, με απώτερο στόχο να κερδίσει σταδιακά το στοίχημα της εξωστρέφειας”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ